Roman aflat la 5 metri camionul ucigas: "Zgomotul facut de lumea lovita a fost horror... Se auzea ca si cand se tragea. Autoritatile au reactionat tarziu"

Roman aflat la 5 metri camionul ucigas:

Nici macar in filme", si-a inceput povestea, pentru "Adevarul", medicul specialist cardiolog Florin Anton (42 de ani), care s-a aflat la 5 metri de camionul care a omorat 84 de oameni si a facut 200 de raniti joi seara, la Nisa. Camionul care deja a facut primele victime a trecut pe pista de biciclete aflata la 4-5 metri de masina in care se aflau sotii Anton si apoi a inceput sa mearga in toate directiile pentru a face cat mai multe victime.

acum 47 luni (17 Jul 2016)

Zgomotul facut de lumea lovita a fost horror... Apoi panica, frica de pe chipurile celor ramasi. Nici macar in filme", si-a inceput povestea, pentru "Adevarul", medicul specialist cardiolog Florin Anton (42 de ani), care s-a aflat la 5 metri de camionul care a omorat 84 de oameni si a facut 200 de raniti joi seara, la Nisa.

Clujeanul era in concediu cu sotia sa, iar joi seara, la fel ca majoritatea turistilor si localnicilor din "capitala Coastei de Azur", a mers sa vada artificiile de Ziua Nationala a Frantei. Faptul ca Florin si sotia sa nu se numara printre zecile de victime ale atacului terorist se datoreaza unei intamplari. Au plecat mai tarziu de la hotel si nu a gasit loc de parcare in zona promenadei unde s-a petrecut tragedia.

Florin a mers pe promenada sa faca niste poze, iar apoi s-a intors in masina pentru a le posta pe internet. Camionul care deja a facut primele victime a trecut pe pista de biciclete aflata la 4-5 metri de masina in care se aflau sotii Anton si apoi a inceput sa mearga in toate directiile pentru a face cat mai multe victime. "Daca nu m-as fi intors la masina sa urc pozele pe internet, as fi fost in multimea de oameni care a fost spulberata de camion", spune medicul. Au reusit sa plece cu masina, dar pe drumul de intoarce la hotel cei doi soti au vazut imagini groaznice pe care cu greu le vor putea uita. Pe o distanta de 2 kilometri de la locul atacului, zeci de oameni erau intinsi pe jos in pozitii nefiresti. Si pe drumul de intoarcere... E greu de descris", spune barbatul.

Legat de atitudinea autoritatilor franceze, Florin adauga: "Au reactionat tarziu si nu prea mai erau multe de facut". Din declaratia unui martor intervievat de o televiziune franceza a rezultat ca politia a venit la 20 minute de la inceperea masacrului.

Intrebat daca a vazut politisti, el explica: "Da, dar era haos, asa ca era destul de greu sa vezi multe. Asa ca nu stiu si nu vor putea sa reactioneze, pentru ca nu-i intele... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro