Roger Moore, acuzat de rasism dupa ce a spus ca Idris Elba nu poate fi Bond, nefiind "englez-englez"

Actorul Roger Moore, in varsta de 87 de ani, care este ambasador UNICEF, a jucat in sapte filme cu James Bond, intre 1973 si 1985. De asemenea, Pierce Brosnan, care a interpretat rolul agentului 007 in patru filme, in perioada 1994 - 2002, il sustine pe actorul Idris Elba pentru preluarea rolului James Bond de la Daniel Craig. Cele 23 de filme "James Bond" realizate pana in prezent au generat incasari de peste 4,1 miliarde de dolari in toata lumea.

acum 107 luni (29 Mar 2015)

Roger Moore a facut acel comentariu intr-un interviu acordat revistei franceze "Paris Match", dar fostul "James Bond" sustine ca sensul cuvintelor sale "s-a pierdut la traducere", informeaza dailymail.co.uk. Desi James (Bond) a fost jucat de un scotian, un galez si un irlandez, cred ca ar trebui sa fie (n.r.

Reactiile pe retelele de socializare au fost cu precadere negative, utilizatorii platformei online Twitter acuzandu-l pe Roger Moore ca este rasist.

Roger Moore a fost aspru criticat pe platforma Twitter, utilizatorii spunand ca si fostii actorii care l-au interpretat pe James Bond - Sean Connery, Timothy Dalton si Pierce Brosnan - erau scotian, galez, respectiv irlandez.

Multi dintre utilizatori au mentionat ca Idris Elba - actor de culoare - a fost nascut si crescut in cartierul East End din Londra.

Actorul Roger Moore, in varsta de 87 de ani, care este ambasador UNICEF, a jucat in sapte filme cu James Bond, intre 1973 si 1985.

Pentru a lamuri scandalul in care a fost implicat, Roger Moore, care a parasit Marea Britanie in 1978 si isi imparte timpul intre Elvetia si Monaco, a scris pe platforma Twitter: "Un interviu pe care l-am acordat

sugereaza ca am spus ceva rasist despre Idris Elba.

Actorul britanic Idris Elba aparea intr-un e-mail publicat in urma unui atac informatic asupra studiourilor Sony Pictures, care a avut loc la sfarsitul anului trecut, ca fiind favorit pentru preluarea rolului James Bond de la actorul Daniel Craig.

"Idris ar trebui sa fie urmatorul Bond", se spunea in mesajul trimis de producatoarea Amy Pascal, fost copresedinte al Sony Pictures Entertainment, lui Elizabeth Cantillon, fost vicepresedinte executiv la Columbia Pictures, compania care distribuie filmele din seria "James Bond".

De asemenea, Pierce Brosnan, care a interpretat rolul agentului 007 ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro