Rodica Stanoiu, fost ministru al Justitiei: SIPA nu s-a desfiintat niciodata, a fost inlocuita de SRI. Informatiile de la SIPA au ajuns la SRI

"Vizita de la SIPA a fost urmata de o vizita la Ministerul de Justitie, noaptea, acolo a desigilat documente. Eu prima data am auzit de vizita de la minister din presa si apoi de la oamenii care au fost chemati sa-i deschida ministerul", a sustinut, marti seara, Rodica Stanoiu.

acum 72 luni (30 May 2017)

Rodica Stanoiu, fost ministru al Justitiei, a declarat marti seara, la Antena 3, ca serviciul secret al Ministerului Justitiei, SIPA, "nu s-a desfiintat niciodata".

Oficial, SIPA este desfiintat de azi de zile. Rodica Stanoiu sustine insa ca acest serviciu doar "s-a transformat, si-a schimbat numele, s-au schimbat oamenii, au venit cei de la SRI".

Intrebata daca informatiile din arhiva SIPA au ajuns, in acest context, si la SRI, Rodica Stanoiu a raspuns: "Nu aveau cum sa nu ajunga, din moment ce la SIPA au venit cei de la SRI.

Rodica Stanoiu a lasat sa se inteleaga ca activitatea fostului SIPA este, in prezent, continuata de SRI.

Despre numirea lui Ureche, fost ofiter de Securitate, la conducerea SIPA, Rodica Stanoiu sustine ca numirea acestuia a venit pe linie de servicii.

"SIPA a fost infintat pentru penitenciare, situatia de acolo e deosebita, a trecut-o sub ordinea Ministerului Justitiei, penitenciarul este o lume deosebita. Am intalnit la o Curte de Apel o judecatoare pe care o stiam foarte buna, am intrebat-o de cand e acolo ce vechime are, ca poate o propun pentru ICCJ. La foarte putina vreme, singura data, singura informatie in care primeam de la SIPA ca cineva din anturajul sau va veni si mi-o va propune pentru Curtea Suprema. Am fost la SIPA si am spus ca daca mai primesc asemenea note, dau afara pe toti", a mai povestit Stanoiu.

"Vizita de la SIPA a fost urmata de o vizita la Ministerul de Justitie, noaptea, acolo a desigilat documente. Eu prima data am auzit de vizita de la minister din presa si apoi de la oamenii care au fost chemati sa-i deschida ministerul", a sustinut, marti seara, Rodica Stanoiu. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro