Rodia, fructul-minune care reduce risul aparitiei bolilor de inima. Contine de trei ori mai multi antioxidanti ca vinul rosu

Rodia, fructul-minune care reduce risul aparitiei bolilor de inima. Contine de trei ori mai multi antioxidanti ca vinul rosu

Singurul dezavantaj al sucului de rodii este acela ca are un continut ridicat de zahar, iar o cana contine nici mai mult nici mai putin de 30 de grame de zahar", a spus medicul Valentin Stanciu.

acum 42 luni (23 Sep 2016)

Medicii sustin ca sucul de rodii poate ajuta la reglarea tensiunii, prin reducerea hormonului de stres pe care corpul il produce. Este bine de stiut ca aceste fructe consumate in mod regulat datorita continutului mare de antioxidanti si vitamina C protejeaza organismul si impotriva unor tipuri de cancer. "Un pahar de suc de rodii consumat zilnic ajuta la imbunatatirea fluxului de sange la nivelul inmii si contribuie la reducerea aterosclerozei, principala cauza a bolilor cardiovasculare. Singurul dezavantaj al sucului de rodii este acela ca are un continut ridicat de zahar, iar o cana contine nici mai mult nici mai putin de 30 de grame de zahar", a spus medicul Valentin Stanciu. Beneficiile sucului de rodii: -Rodiile contin o cantitate mare de antioxidanti care ajuta la incetinirea procesului de imbatranire. -Rodiile protejeaza organismul de bolile de inima, iar aceste fructe scad colesterolul, dar si tensiunea arteriala. -Rodiile ajuta si la scaderea glicemiei si lupta impotriva inflamatiei, dar si a altor factori asociati sindromului metabolic. Contin o sursa bogata de viatmine, acid folic, dar cel mai important lucru ajuta la pastrarea unei circulatii bune a sangelui, iar acest lucru ajuta la dezvoltarea bebelusului. Rodia este considerata un fruct bogat in fibre si este bogata in vitaminele B (B3, B5, B6, B2, B1) Vitamina C, Vitamina E, Vitamina K si minerale: sodiu, potasiu, calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, seleniu, zinc si acid folic. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro