Rochiile elegante ale Oanei Nutu

In urma cu doi ani, Oana Nutu s-a lansat in lumea modei, iar astazi, la aproape 28 de ani, are o afacere de succes: creeaza rochii elegante in atelierul propriu din Bucuresti, iar colectiile sale pot fi gasite in Galeria Designerilor Romani din magazinul Cocor. Talentul l-a mostenit de la mama, care la randul ei avea aceasta pasiune si care a invatat-o toate tipurile de cusaturi, desi ea insasi nu era croitoreasa de meserie si nici nu si-ar fi dorit ca fata ei sa faca o profesie din asta. A gasit un loc aproape de casa, a angajat o croitoreasa de nadejde si a inceput sa investeasca in strictul necesar: masini de cusut si materiale. In prezent designerita lucreaza la o colectie de rochii de mireasa in nuante inedite de nude, crem, bej, roz antic si argintiu, iar pentru anul viitor pregateste o noua colectie pentru mame si fiice, intitulata "Me&MiniMe" si inspirata de propria fiica.

acum 72 luni (5 Dec 2016)

In urma cu doi ani, Oana Nutu s-a lansat in lumea modei, iar astazi, la aproape 28 de ani, are o afacere de succes: creeaza rochii elegante in atelierul propriu din Bucuresti, iar colectiile sale pot fi gasite in Galeria Designerilor Romani din magazinul Cocor. "Primeam cate o papusa frumos imbracata, iar primul lucru pe care il faceam era sa o dezbrac si sa-i pun hainute facute de mine.

Talentul l-a mostenit de la mama, care la randul ei avea aceasta pasiune si care a invatat-o toate tipurile de cusaturi, desi ea insasi nu era croitoreasa de meserie si nici nu si-ar fi dorit ca fata ei sa faca o profesie din asta. Oana a urmat un liceu bun din Bucuresti, apoi a facut Facultatea de Sociologie la Universitate si un masterat in cercetare calitativa. In ultimul an de facultate lucra deja cu norma intreaga la una dintre cele mai mari firme de cercetare sociologica de pe piata. "Mi-am cumparat singura o masina de cusut la mana a doua si intr-o vara mi-am facut fuste in toate culorile!"

Trebuie sa stii sa-ti vinzi ideea

Cand i-a spus mamei ca vrea sa se ocupe exclusiv de moda, reactia nu a fost una pozitiva. Fiind mai sceptica si traind si in perioada comunismului, cand un loc de munca era sfant, mama nu avea notiunea antreprenoriatului. Avusese si o experienta negativa cu tata, care a incercat sa faca ceva pe cont propriu si nu i-a iesit. Eu am vrut sa o conving ca abilitatile mele sunt un pic diferite de ale tatalui meu. Oana incepuse sa creeze tot felul de accesorii pe care le purta la gat, iar colegele de birou au rugat-o sa le faca si lor. "Aveam job cu norma intreaga, lucram pe proiecte pentru o alta firma, mergeam la master cand apucam si faceam meditatii la franceza, engleza si romana cu copii de gimnaziu, pentru ca aveam nevoie de bani. Dar abia asteptam sa ajung acasa si sa fac papioanele. Aveam eu o idee cam cum se fac, m-am uitat si la un tutorial, de curiozitate, si m-am apucat sa le fac. Ce poate sa fie mai constructiv decat sa te ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro