Rocada zeilor: la un an distanta, Federer si Nadal merg din nou in directii diferite

Roger Federer a scapat miraculos de infrangere in turul 2 la Shanghai, dupa cinci mingi de meci salvate intr-un meci pasionant cu Leo Mayer. Incredibil de focusat, energic, agresiv si bine pozitionat, argentinianul a blitzuit trasoare de foc in apararea pasivului Federer, urcand un break in fata si avand doua mingi de dublu break.

acum 100 luni (9 Oct 2014)

Roger Federer a scapat miraculos de infrangere in turul 2 la Shanghai, dupa cinci mingi de meci salvate intr-un meci pasionant cu Leo Mayer.

Intre Roger si Rafa sunt multe legaturi, dar una dintre cele mai hazoase este traditionalul meci timid facut de elvetian aproape de fiecare data cand Nadal paraseste prematur un turneu. Traditia, verificata de multe ori de-a lungul timpului, s-a pastrat si azi, cand Federer, cu perspectiva preluarii locului 2 in caz de victorie, l-a intalnit pe Leonardo Mayer, un argentinian la cel mai bun an al carierei. Acum cateva luni, Leo Mayer spunea ca este fanul lui Federer si ca isi doreste enorm un meci direct cu acesta si "lectia gratuita de tenis" cu care ocazia ar fi venit la pachet. Incredibil de focusat, energic, agresiv si bine pozitionat, argentinianul a blitzuit trasoare de foc in apararea pasivului Federer, urcand un break in fata si avand doua mingi de dublu break. Federer le-a salvat cumva, dar, letargic si cu un joc de picioare mult sub cel post-Wimbledon, a avut in continuare emotii pe fiecare serviciu. Cand s-a dovedit inca o data ca e important cum iti faci serviciul, respectiv cum iti faci rost de mingi de break, dar mult mai important e cand.

Citeste analiza completa a celor doua meciuri disputate de Federer si de Nadal la Shanghai, plus review-ul complet al zilei pe Treizecizero.ro ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro