Roberto Saviano: Marea Britanie este cea mai corupta tara din lume

Roberto Saviano: Marea Britanie este cea mai corupta tara din lume

"Nu este vorba de coruptia din administratia publica, din politie si nici din politica, ci de coruptia din sistemul economic. Roberto Saviano, in varsta de 36 de ani, este autorul bestsellerului "Gomorra", care descrie ororile si "afacerile" mafiei napoletane si ale crimei organizate in general.

acum 93 luni (30 May 2016)

"Daca v-as intreba unde se afla cel mai corupt loc din lume, mi-ati raspunde ca este in Afganistan, probabil in Grecia, in Nigeria sau chiar sudul Italiei.

"Nu este vorba de coruptia din administratia publica, din politie si nici din politica, ci de coruptia din sistemul economic. 90% din proprietarii de capital din Londra activeaza in paradisuri fiscale", a explicat jurnalistul si scriitorul italian, citat de "The Independent".

"Insulele Jersey si Cayman sunt portile de acces in Europa pentru capitalul provenit din activitati infractionale, iar Marea Britanie este tara care permite acest lucru", a adaugat el.

Pe de alta parte, referindu-se la referendumul privind mentinerea sau iesirea Marii Britanii din UE, programat la 23 iunie, Saviano considera ca o victorie a taberei pro-Brexit (pentru parasirea UE, n.

"Daca Marea Britanie va parasi UE, societati din Qatar, cartelurile mexicane si mafia rusa vor obtine si mai multa putere. red.) a platit deja administratiei americane amenzi in valoare de 2 miliarde de euro fiindca a spalat bani pentru carteluri si companii iraniene.

Roberto Saviano, in varsta de 36 de ani, este autorul bestsellerului "Gomorra", care descrie ororile si "afacerile" mafiei napoletane si ale crimei organizate in general. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro