Robert Turcescu il acuza pe Marius Pieleanu ca manipuleaza sondajele Avangarde

Potrivit sondajului, dat publicitatii la finele saptamanii trecute, Mircea Badea (realizatorul emisiunii-pamflet "In gura presei", de la Antena 3), Mihai Gadea (realizatorul emisiunii "Sinteza zilei" si directorul postului Antena 3) si Cristian Tudor Popescu (senior editor al site-ului gandul.ro) sunt jurnalistii cu cea mai mare notorietate din Romania. In top se regasesc opt realizatori de la Antena 3, cate trei de la B1 TV si Realitatea TV si analistii Mugur Ciuvica, CTP, Ion Cristoiu si Bogdan Chireac.

acum 110 luni (20 May 2015)

Potrivit sondajului, dat publicitatii la finele saptamanii trecute, Mircea Badea (realizatorul emisiunii-pamflet "In gura presei", de la Antena 3), Mihai Gadea (realizatorul emisiunii "Sinteza zilei" si directorul postului Antena 3) si Cristian Tudor Popescu (senior editor al site-ului gandul.ro) sunt jurnalistii cu cea mai mare notorietate din Romania. Barometrul de opinie, care a masurat gradul de notorietate al jurnalistilor si analistilor canalelor de stiri, a fost autofinantat, dupa cum precizeaza site-ul Avangarde. In top se regasesc opt realizatori de la Antena 3, cate trei de la B1 TV si Realitatea TV si analistii Mugur Ciuvica, CTP, Ion Cristoiu si Bogdan Chireac.

Imaginea data publicitatii de Avangarde Remarcand ca nici numele lui, dar nici altele precum Radu Moraru, Emil Hurezeanu, Madalina Puscalau, Cosmin Prelipceanu nu apar in sondajul realizat de Avangarde, Robert Turcescu l-a sunat pe sociologul Pieleanu, publicand ulterior intreaga convorbire pe blogul sau, turcescu.ro. Explicand de ce Robert Turcescu nu apare in acea lista, sociologul a recunoscut, printre altele, ca "au facut o selectie" pentru ca "nu a vrut sa se supere lumea". Totusi, Pieleanu l-a asigurat pe Turcescu, "prieteneste", ca are un procent de 60%, oferindu-i chiar si o dovada. Amintim ca tot institutul condus de Marius Pieleanu a facut, in martie 2015, si sondajul potrivit caruia "71% dintre romani considera ca Dan Voiculescu a fost condamnat politic." Redam in continuare convorbirea integrala dintre Robert Turcescu si Marius Pieleanu, publicata pe blogul turcescu.ro. "De dimineata, pun mana pe telefon si-l sun pe marele sociolog Pieleanu: -Alo, zic, Marius, am vazut sondajul ala cu notorietatea jurnalistilor si analistilor politici... -Am si eu o nedumerire: cum naiba de nu apar si eu acolo, macar la egalitate cu amicul Sabin Orcan care e la 29%? -Stai, stai, zic eu, am de gand sa scriu despre asta, cum nu s-a putut, ca am vazut ca sondajul e autofinantat! Pieleanu incearca s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro