Roaming la Londra, cu taxare ca la Chisinau, dupa Brexit. Romanii din Mare Britanie, loviti de cresterea tarifelor la comunicatiile mobile

Dupa ce decizia a fost amanata cu doi ani, din cauza presiunilor facute de operatorii telecom asupra mai multor guverne din spatiul comunitar, tarifele de roaming in interiorul Uniunii Europene vor fi eliminate, in sfarsit, incepand cu data de 15 iunie 2017. In cazul utilizatorilor finali de cartele si a celor care beneficiaza de planuri tarifare nelimitate, furnizorii vor putea aplica anumite limite rezonabile in ceea ce priveste serviciile de date consumate in roaming in interiorul UE.

acum 55 luni (28 Mar 2017)

Regatul Unit va trebui sa faca fata operatorilor telecom, care vor cere tarife mai mari dupa ce toate operatiunile pentru Brexit vor fi duse la bun sfarsit.

Dupa ce decizia a fost amanata cu doi ani, din cauza presiunilor facute de operatorii telecom asupra mai multor guverne din spatiul comunitar, tarifele de roaming in interiorul Uniunii Europene vor fi eliminate, in sfarsit, incepand cu data de 15 iunie 2017.

"Incepand cu data de 15 iunie 2017, utilizatorii finali din Romania (cu abonamente sau cartele) vor putea folosi minutele/SMS-urile/MB(GB), disponibile la nivel national in afara propriei retele, inclusiv in roaming in interiorul UE, fara alte costuri suplimentare. In cazul utilizatorilor finali de cartele si a celor care beneficiaza de planuri tarifare nelimitate, furnizorii vor putea aplica anumite limite rezonabile in ceea ce priveste serviciile de date consumate in roaming in interiorul UE. Principiile pentru stabilirea acestor limite rezonabile au fost agreate la nivel european, dar ANCOM are mai multe responsabilitati in ceea ce priveste modul concret in care acestea vor fi aplicate si monitorizate", a declarat a declarat la finele lunii ianuarie, intr-un interviu pentru Agerpres, Catalin Marinescu, la acea vreme presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementare si Administrare in Comunicatii (ANCOM).

Anul trecut, pe 21 septembrie, Comisia Europeana a garantat ca, incepand din luna iunie 2017, nu vor mai fi impuse tarife de roaming europenilor care calatoresc in alte state membre ale Uniunii Europene. Astfel s-a revenit asupra unei propuneri anterioare controversate ce viza eliminarea arifelor de roaming doar pentru o perioada limitata de 90 de zile pe an.

Potrivit spuselor oficialului european, acestia se vor bucura intr-o prima faza, in vara acestui an, cand vor putea vorbi cu rudele de acasa la tarife similare cu cele din tara. Bucuria nu va tine insa foarte mult - aproximativ doi ani, perioada estimata d... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro