Ritualuri de infrumusetare ale femeilor din Maroc si Tunisia, aduse in Romania

Ritualuri de infrumusetare ale femeilor din Maroc si Tunisia, aduse in Romania

"Am ramas mama singura cu un copil in ingrijire, fara suport matrial si m-am gandit sa fac ceva ce nu necesita foarte multi bani ca investitie si sa si pot lucra de acasa, pentru a avea grija si de fiica mea. Macar doua ore pe saptamana sa uitam de telefonul mobil, de grijile de la serviciu, de grijile de zi cu zi. Al doilea secret, spune Daniela Tomescu, este sapunul negru din samburi de masline pentru exfolierea pielii, cel de-al treilea secret, apa de trandafiri pentu tonifierea pielii, argila de rassoul, adusa din muntii Atlas, folosita pentru curatare, gomaj si reducerea secretiei de sebum si nu in ultimul rand, uleiul de argan, folosit pentru hidratarea si hranirea pielii. Pe pielea curata se aplica apa de trandafiri, care calmeaza si tonifiaza pielea sensibila, apoi masajul cu uleiul de nigela dupa care o masca pentru ten sensibil, avand la baza acest ulei si in final, se face tratamentul decolteului si masajul zonei cervicale pentru relaxare totala. Pentru sapunurile ei, esteticianul s-a inspirat din retetele din Alep, pentru care sunt necesare ingrediente greu de procurat, un anume tip de ulei de masline, ulei organic de dafin (antimicotic si antibacterian), uleiul de trandafiri, uleiul de argan, spirulina, ceara de albine si miere, dar si scortisoara, cafea sau cacao si cuisoare.

acum 78 luni (24 May 2017)

A divortat, iar sotul i-a marturisit ca unul dintre motivele despartirii este faptul ca Daniela nu mai arata ca in tinerete, nu se mai ingrijea, prin urmare a decis sa faca ceva in acest sens, totodata sa se ajute pe sine, dar si pe alte femei aflate in situatia ei.

"Am ramas mama singura cu un copil in ingrijire, fara suport matrial si m-am gandit sa fac ceva ce nu necesita foarte multi bani ca investitie si sa si pot lucra de acasa, pentru a avea grija si de fiica mea. Pentru ca unul dintre motivele pe care sotul meu le-a invocat atunci cand a divortat a fost ca eu nu ma mai ocupam de mine, m-am gandit ca daca ma voi ocupa de infrumusetare ma voi ajuta si pe mine si voi putea sa ajut la randul meu doamne sa nu mai ajunga in situatia in care ma regaseam eu" a explicat Daniela Tomescu.

A urmat cursuri de speicalitate la o scoala de renume si a devenit beauty therapist. Conincidenta a facut ca fiica ei sa aiba un talent special pentru limbile straine, asa ca, mama si fiica au inceput sa studieze limbile arabe si in paralel cultura si civilizatia acestui colt de lume. Sapunul negru si apa de trandafiri

A inteles ce inseamna cu adevarat lumea orientului abia cand a lucrat cativa ani, ca estetician, in Emiratele Arabe si in Iordania si a vazut diferentele majore dintre stilul de viata al unei europence in comparatie cu cel al unei femei din Orient. Atunci cand femeia orientala se ocupa de ea, se ocupa doar de ea. Se deconecteaza total de familie, de job, de copii. Se utilizeaza mult sapunul negru fabricat din macerarea samburilor de maslina si atunci partea lemnoasa constituie un exfoliant foarte bun, este mai rugos si are dublu efect curata si celulele moarte, dar activeaza si circulatia sanguina si limfatica. Folosesc la fel de mult apa de trandafiri, ceea ce in tratamentele din Europa se intalneste rar. In plus, in Orient se lucreaza foarte mult si cu strea de bine, cu emotiile, su sufletul. Atunci cand se inhaleaza parfumul de trand... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro