RISE PROJECT: Liderii UDMR vaneaza padurile statului

RISE PROJECT: Liderii UDMR vaneaza padurile statului

O padure a statului cu o suprafata de douazeci de ori mai mare decat Municipiul Miercurea Ciuc a devenit tinta unor politicieni din UDMR intr-un complicat proces de retrocedare. Membrii fondatori au pretins la infiintare ca Asociatia "Bunurile Private din Ciuc" este continuatoarea unei foste regii de stat care a functionat inainte de comunism sub acelasi nume si ca, prin urmare, padurea le revine de drept.

acum 111 luni (13 Sep 2014)

O padure a statului cu o suprafata de douazeci de ori mai mare decat Municipiul Miercurea Ciuc a devenit tinta unor politicieni din UDMR intr-un complicat proces de retrocedare. O asociatie privata revendica 21.000 de hectare ale unei foste regii a statului de dinainte de comunism doar pentru ca ii poarta numele: "Bunurile Private Ciuc".

Asociatia privata care revendica padurea a fost infiintata in anul 2000 de catre doi secui.

Ei s-au ocupat doar de infiintarea asociatiei, cedand-o apoi lui Raduly Kalman Robert, fost deputat UDMR si actualul primar al Municipiului Miercurea Ciuc, si lui Hajdu Gabor, fost ministru al Sanatatii in Guvernul Radu Vasile. Tot acolo isi mai au birourile si senatorii UDMR Tanczos Barna si Korodi Attila (actualul ministru al mediului) - ambii implicati in ultimii doi ani in asociatia privata.

Membrii fondatori au pretins la infiintare ca Asociatia "Bunurile Private din Ciuc" este continuatoarea unei foste regii de stat care a functionat inainte de comunism sub acelasi nume si ca, prin urmare, padurea le revine de drept. Ei nu aveau insa un titlu de proprietate, desi legea le impunea ca inainte de infiintare sa prezinte si documentele care sa le certifice dreptul asupra terenurilor forestiere. In schimb, fostul ministru Hajdu Gabor ne-a spus: "Noi am infiintat proprietarul padurilor, nu am fi avut dreptul sa infiintam administratorul patrimoniului Bunurilor Private din Ciuc si toate demersurile pe care le-am facut sunt legale". Activitatea principala asociatiei a fost inca de la inceput "administrarea fondului forestier al asociatiei". ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro