RISE Project: Diferenta de 115.000 de euro intre veniturile presedintelui Iohannis si suma consemnata in declaratia de avere

RISE Project: Diferenta de 115.000 de euro intre veniturile presedintelui Iohannis si suma consemnata in declaratia de avere

UPDATE "In legatura cu informatiile aparute in mass-media referitoare la continutul declaratiilor de avere ale Presedintelui Romaniei, domnul Klaus Iohannis, Departamentul Comunicare Publica face urmatoarele precizari: Toate veniturile obtinute de Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, din inchirierea imobilelor detinute in proprietate si coproprietate se regasesc integral in declaratiile de avere depuse. De altfel, aceeasi suma, de 16.278 de lei, s-a regasit si in declaratiile de avere din anii 2005 si 2006, cand, potrivit contractului cu Raiffeisen, primarul Sibiului ar fi trebuit sa primeasca o chirie de 10.000 de dolari pe an (28.800 de lei, in 2005 si 29.800 de lei, in 2006).

acum 63 luni (24 Aug 2015)

UPDATE "In legatura cu informatiile aparute in mass-media referitoare la continutul declaratiilor de avere ale Presedintelui Romaniei, domnul Klaus Iohannis, Departamentul Comunicare Publica face urmatoarele precizari:

Toate veniturile obtinute de Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, din inchirierea imobilelor detinute in proprietate si coproprietate se regasesc integral in declaratiile de avere depuse. Toate veniturile au fost mentionate in declaratiile de avere depuse succesiv si orice alta modalitate de calcul al acestora constituie doar o speculatie, care nu este conforma cu realitatea", se arata in comunicatul transmis de Administratia Prezidentiala.

Potrivit reporterilor de la RISE Project, inainte de 2010, presedintele Iohannis, pe atunci primar al Sibiului, a depus la Registrul Comertului mai multe contracte de inchiriere semnate intre acesta si firme care si-au deschis puncte de lucru in imobilele sale. In perioada 2004-2007, se arata in material, diferenta dintre sumele declarate si cele trecute in contracte este de 115.000 de euro. Din contracte, reiese ca Iohannis a incasat in acea perioada venituri de 150.000 de euro, in timp ce, in declaratiile de avere, actualul presedinte a sustinut ca ar castiga doar 35.000 de euro din inchirierea imobilelor respective.

Primul dintre contractele de chirie a fost incheiat in noiembrie 2001, cu banca Raiffeisen, iar potrivit acestuia, sotii Iohannis si Ioan Bastea, proprietari in cote egale ai unui spatiu comercial situat in centrul Sibiului (strada Nicolae Balcescu nr. 29), au luat in chirie, pentru cinci ani, o agentie a bancii Raiffeisen, contra unui pret de 20.000 de dolari pe an.

Jumatate din bani, 90.000 de euro - 302.000 de lei, ar fi trebuit sa le revina lui Klaus Iohannis si sotiei sale, insa aceasta suma nu s-a regasit in declaratia de avere pe care primarul Sibiului a depus-o in 2008, fiind consemna... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro