Riscurile fumatului in timpul sarcinii

Riscurile fumatului in timpul sarcinii

In mai putin de o luna, persoanele care aplica o metoda de renuntare la fumat, se simt mult mai energici si nu vor mai resimti o oboseala atunci cand merg pe jos sau urca scarile, de exemplu. Potrivit unui studiu realizat de Asociatia React, peste 80% dintre romani sustin interzicerea fumatului in spatiile publice, iar 78% vor interzicerea comercializarii tigarilor la mai putin de 250 de metri de scoli si licee.

acum 84 luni (28 Mar 2016)

Pe lista cu riscurile fumatului in timpul sarcinii trebuie notat faptul ca fatul este expus la monoxidul de carbon. Medicii enumera si o lista de probleme care pot aparea atunci cand vorbim de riscurile fumatului in timpul sarcinii. Mai mult, printre riscurile fumatului in timpul sarcinii se mai numara faptul ca la bebelus poate aparea sindromulu de moarte subita, astm, infectii respiratorii sau obezitate.

Referindu-se la riscurile fumatului, medicii au semnalat faptul ca fumatorii mor cu aproximativ 10 - 15 ani inaintea nefumatorilor, mai ales din cauza faptului ca varsta arterelor este cu 10 - 15 ani imbatranita de fumat. Efectele care apar imediat dupa ce te lasi de tigari Presedintele Asociatiei Romane de Cardiologie, medicul Gabriel Tatu Chitoiu, spune ca aproximativ 65% dintre romani mor din cauza bolilor cardiovasculare, iar acest procent nu s-a schimbat de 15 - 20 de ani. Imediat dupa ce te lasi de fumat, tensiunea arteriala incepe sa se normalizeze, iar creierul este mai bine oxigenat, ceea ce inseamna ca si neuronii functioneaza mai bine. In mai putin de o luna, persoanele care aplica o metoda de renuntare la fumat, se simt mult mai energici si nu vor mai resimti o oboseala atunci cand merg pe jos sau urca scarile, de exemplu. Potrivit unui studiu realizat de Asociatia React, peste 80% dintre romani sustin interzicerea fumatului in spatiile publice, iar 78% vor interzicerea comercializarii tigarilor la mai putin de 250 de metri de scoli si licee. In ceea ce priveste metodele de renuntare la fumat, acelasi studiu arata ca 94% dintre cei care au lasat de tigari au facut-o brusc. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro