Riscul la care sunt supusi copiii care stau mai mult de 90 de minute in fata ecranelor

Riscul la care sunt supusi copiii care stau mai mult de 90 de minute in fata ecranelor

Oamenii de stiinta au descoperit stranse legaturi intre perioadele prelungite de expunere in fata ecranelor si obezitate la copii. "Parintii ar trebui sa limiteze uitatul la TV si utilizarea calculatoarelor sau a dispozitivelor similare la cel mult 1,5 ore pe zi, asta in cazul in care copilul are mai mult de patru ani" avertizeaza Dr. Adamos Hadjipanayis, autorul principal al studiului "Mai mult, pediatrii ar trebui sa informeze parintii cu privire la riscul general pe care il reprezinta utilizarea tehnologiei in dezvoltarea cognitiva si fizica a copiilor", adauga acesta.

acum 78 luni (25 Nov 2017)

Oamenii de stiinta au descoperit stranse legaturi intre perioadele prelungite de expunere in fata ecranelor si obezitate la copii.

"Parintii ar trebui sa limiteze uitatul la TV si utilizarea calculatoarelor sau a dispozitivelor similare la cel mult 1,5 ore pe zi, asta in cazul in care copilul are mai mult de patru ani" avertizeaza Dr. Adamos Hadjipanayis, autorul principal al studiului

"Mai mult, pediatrii ar trebui sa informeze parintii cu privire la riscul general pe care il reprezinta utilizarea tehnologiei in dezvoltarea cognitiva si fizica a copiilor", adauga acesta.

Pana la varsta de noua ani, copiii petrec mai mult de sapte ore zilnic in diferite medii digitale, scrie The Daily Telegraph. Sunt greu de tinut departe de tehnologie, avand in vedere ca 97% dintre gospodariile europene au cel putin un televizor, in timp ce 72% au acces la un computer. De asemenea, ei au descoperit ca privitul la televizor pana noaptea tarziu poate fi extrem de perturbatoar pentru odihna tinerilor, ceea ce poate creste riscul de obezitate. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro