Riscul de cancer sever de prostata este proportional cu inaltimea. Ce alt factor agraveaza boala

Riscul de cancer sever de prostata este proportional cu inaltimea. Ce alt factor agraveaza boala

Barbatii inalti au un risc mai mare de a muri din pricina unui cancer agresiv de prostata, arata un nou studiu realizat la Universitatea Oxford, citat de independent.co.uk. Oamenii de stiinta britanici nu au gasit nicio legatura intre inaltime si riscul de cancer de prostata, insa au depistat o legatura intre tumorile extrem de agresive si numarul de centimetri.

acum 79 luni (25 Jul 2017)

Barbatii inalti au un risc mai mare de a muri din pricina unui cancer agresiv de prostata, arata un nou studiu realizat la Universitatea Oxford, citat de independent.co.uk.

Oamenii de stiinta britanici nu au gasit nicio legatura intre inaltime si riscul de cancer de prostata, insa au depistat o legatura intre tumorile extrem de agresive si numarul de centimetri. Astfel, fiecare 10 centimetri in plus adaugati la inaltime creste cu 21% riscul de a dezvolta un cancer sever si cu 17% a riscului de a deceda din pricina tumorilor maligne ale prostatei.

Dr Aurora Perez-Cornago, autorul principal al studiului a declarat ca descoperirea permite decriptarea mecanismului prin care acest cancer se dezvolta si care ar putea fi legat de nutritia si cresterea din primii ani de viata.

Astfel, 10 centimetri in plus la marimea taliei creste cu 18% riscul de deces in cazul cancerului de prostata si cu 13% riscul de avea o forma de cancer foarte agresiva.

Studiul a facut parte din Epic - European prospective investigation in cancer and nutrition - cercetare coordonata de Organizatia Mondiala a Sanatatii, axata pe legatura dintre nutritie si cancer, si a inclus 141.896 de participanti de sex masculin din 8 tari, inclusiv Marea Britanie. Au fost analizate datele a 7.025 de persoane cu cancer la prostata, 726 cu o forma de cancer sever, 1.388 cu cancer avansat si 934 de decese din pricina acestei boli. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro