Risca ceva Copos daca se dovedeste plagiatul?

"Am putut sa constat ca, dincolo de subiectul identic si de acelasi profesor care coordoneaza ambele lucrari, exista o serie de elemente comune care contureaza imaginea unui posibil plagiat al domnului Gheorghe Copos dupa teza mea de master (teza de master care nu apare nicaieri mentionata in textul cartii domnului Copos - nici in referintele bibliografice, nici in prefata semnata de domnul Brezeanu): structura identica a celor doua lucrari, stabilita dupa aceleasi criterii cronologice si de abordare istorica, acelasi tip de argumentatie, exprimari similare, pasaje similare, structura identica a ideilor, preluarea unor note de subsol din teza mea de master", scrie Parfene.

acum 90 luni (17 Jun 2015)

Presedintele Comisiei de Etica a Universitatii Bucuresti, Marian Popescu, a anuntat ca se va infiinta o comisie de experti care va analiza suspiciunea de plagiat in cazul George Copos. Demersul necesita timp si, chiar daca se va ajunge la un verdict de plagiat, este putin probabil ca omul de afaceri sa revina in inchisoare.

Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti a analizat sesizarea istoricului Catalin Parfene, care il acuza de plagiat pe omul de afaceri George Copos, pentru lucrarea "Aliante matrimoniale in politica principilor romani din Tara Romaneasca si Moldova in secolele XIV si XVI" si a ajuns la concluzia ca suspiciunile acestuia sunt intemeiate si este nevoia de expertiza pentru a analiza cazul. "Comisia a constatat ca examinarea suspiciunii de plagiat cere o expertiza de continut si nu numai de forma, ca in cazul plagiatului comun, gen copy-paste. Numarul mare de similitudini, de mai multe tipuri, a justificat aceasta decizie.

De aceea, Comisia de Etica va solicita infiintarea unei comisii de experti care va examina cele doua lucrari din perspectiva suspiciunii de plagiat. "Am putut sa constat ca, dincolo de subiectul identic si de acelasi profesor care coordoneaza ambele lucrari, exista o serie de elemente comune care contureaza imaginea unui posibil plagiat al domnului Gheorghe Copos dupa teza mea de master (teza de master care nu apare nicaieri mentionata in textul cartii domnului Copos - nici in referintele bibliografice, nici in prefata semnata de domnul Brezeanu): structura identica a celor doua lucrari, stabilita dupa aceleasi criterii cronologice si de abordare istorica, acelasi tip de argumentatie, exprimari similare, pasaje similare, structura identica a ideilor, preluarea unor note de subsol din teza mea de master", scrie Parfene.

Se poate cere revocarea liberarii

Intrebat daca il va da in judecata pe Copos, in cazul in care vedictul va fi de plagiat, istoricul Catalin Parfene a spus ca ia in calcul toate ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro