RIO 2016. Un sportiv african ajunge, pentru prima data, in sferturile de finala la tenis de masa

Jucătorul nigerian de tenis de masă Quadri Aruna a devenit primul african din istorie prezent in sferturile de finală in proba de simplu masculin la Jocurile Olimpice, informează marți Agerpres.

acum 50 luni (9 Aug 2016)

Jucătorul nigerian de tenis de masă Quadri Aruna a devenit primul african din istorie prezent in sferturile de finală in proba de simplu masculin la Jocurile Olimpice, informează marți Agerpres. 40 mondial, l-a eliminat cu 4-2 (12-10, 12-10, 11-5, 3-11, 5-11, 11-9) pe germanul Timo Boll, fost nr.

In afara lui Boll, toți favoriții sunt prezenți in sferturile de finală, cei doi chinezi, Ma Long și Zhang Jike, campionul mondial, respectiv campionul olimpic en titre, germanul Dimitrij Ovtcharov (N.5 mondial), belarusul Vladimir Samsonov (N.9) și japonezul Jun Mizutani (N.6).

De notat recordul mondial al celui mai lung set din optimile de finală in duelul dintre Ovtcharov și slovenul Bojan Tokic, caștigat cu 33-31 de Tokic.

De asemenea, toate favoritele sunt prezente in sferturi și la simplu feminin, cu chinezoaica Li Xiaoxia, campioană olimpică, și compatrioata sa Ding Ning (nr. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro