Ridichea neagra, un aliment cu care treci iarna. Cum se obtine siropul de tuse
Partea mai mare o scobiti si o umpleti cu miere, dupa care o puneti pe o farfurie si o lasati cam o ora. Ridichea neagra este si un foarte bun detoxifiant, fiind o sursa de vitamine A si B, dar si magneziu, calciu.
Atunci cand tusea nu va da pace, aceasta poate fi tratata cu un simplu sirop facut din doua elemente naturale: ridiche neagra si miere. Siropul calmeaza tusea si duce la eliminarea substantelor nocive din bronhii si din plamani.
Aceasta ajuta si la drenarea ficatului si a vezicii biliare, scade colesterolul "rau" si previne aparitia evenimentelor cardiace. Este un antibiotic natural, dar este extrem de eficace si in tratarea afectiunilor sistemului uro-genital si limfatic. Cum obtii sucul de ridiche
"Luati o ridiche neagra si taiati cam o treime din ea. Partea mai mare o scobiti si o umpleti cu miere, dupa care o puneti pe o farfurie si o lasati cam o ora.
Ca si tratament impotriva tusei, sucul de ridiche neagra si miere de albine se ia cate o lingura dupa masa. De fiecare data cand se consuma din suc se pune in loc o lingurita de miere.
Ridichea neagra este si un foarte bun detoxifiant, fiind o sursa de vitamine A si B, dar si magneziu, calciu. Ea contine si o substanta care ajuta la secretia glandelor tiroide.
In plus, ridichea neagra este eficienta in tratamentul migrenelor, dischineziei biliare, litiazei renale, reumatismului, gutei si chiar a astmului.
Potrivit terapeutilor, si radacina de ridiche neagra este folosita in medicina naturista.
Ridichea neagra stimuleaza pofta de mancare, deci poate fi un bun aperitiv, in special pentru persoanele care sufera de anemie. Pentru ca are un continut mare de apa, ridichea neagra usureaza tranzitul intestinal si este un bun remediu pentru constipatie. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro