Rezultate Evaluare Nationala 2015 publicate pe Edu.ro. Elevii afla vineri cum s-au descurcat la Capacitate 2015

Rezultate Evaluare Nationala 2015 publicate pe Edu.ro. Elevii afla vineri cum s-au descurcat la Capacitate 2015

CALENDAR ADMITERE LICEU 2015 3 iulie 2015 - Afisarea, in fiecare scoala gimnaziala, a listei candidatilor la liceu, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere 6 iulie 2015 - Eliberarea fiselor de inscriere pentru elevii care solicita sa participe la admitere in alt judet 6 - 8 iulie 2015 - Repartizarea candidatilor pe locurile speciale pentru romi 3 - 7 iulie 2015 - Completarea optiunilor in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si de catre parintii acestora, asistati de dirigintii claselor a VIII-a 3 - 7 iulie 2015 - Introducerea in baza de date computerizata a datelor din fisele de inscriere 4 - 8 iulie 2015 - Verificarea de catre parinti si candidati a fiselor editate de calculator, corectarea greselilor in baza de date computerizata si listarea fiselor corectate din calculator 14 iulie 2015 - Repartizarea computerizata in invatamantul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2015 - 2016 15 iulie 2015 - Afisarea in scolile gimnaziale a rezultatelor/a listelor cu absolventii repartizati proveniti din scolile respective si a listei cu locurile neocupate in liceele din judet 15 iulie 2015 - Afisarea de catre liceu a listei candidatilor repartizati in acea unitate 16 iulie - 24 iulie 2015 - Depunerea dosarelor de inscriere la scolile la care candidatii au fost repartizati Peste 70% din candidati au luat note peste 5 la Evaluarea Nationala din 2014 La rezultatele partiale de anul trecut de la Evaluarea Nationala, din cei aproape 160.000 de elevi care au dat examenul de Capacitate 2014, 113.250 (70,8%) au obtinut medii peste 5, iar alti 46.703 (29,2%), medii sub 5.

acum 64 luni (25 Jun 2015)

UPDATE: "Vreau sa cred ca subiectele au avut un nivel normal de dificultate, nici scazut, dar nici de olimpiada, pentru este totusi o evaluare nationala. Participa atat elevi de la cele mai prestigioase scoli din Capitala cat si cei din zona rurala. Si repartizarea mediilor a fost normala din punct de vedere probabilistic", a declarat ministrul Educatiei Sorin Cimpeanu, in cadrul unei conferinte de presa.

UPDATE: La Scoala Gimnaziala "Titu Maiorescu" din Capitala se citeste multumirea pe chipurile elevilor care, dupa ce s-au linistit cu notele, au mai ramas in curte sa schimbe impresii cu fostii colegi de clasa, fara sa bage in seama picaturile de ploaie.

"Am luat note bune, dar mai mult decat ma asteptam la matematica si mai putin la romana.

"Sunt foarte multumita de rezultate, din cate stiu nu a picat nimeni", concluzioneaza dupa o discutie cu cativa elevi si Ecaterina Dorobantu, profesoara de limba franceza si diriginta unei clase de a VIII-a. "Ar putea intra si la 'Mihai Viteazul', dar nu vrea sa faca patru ani de zile meditatii la matematica, la fizica, la romana, cum se face acolo, iar la 'Gheorghe Lazar' se duc toti fitosii", se pronunta mamica.

O alta doamna astepta posomorata, pe banca: "Vreau sa depun la ora 16.00 contestatie la Limba Romana, a luat 7 la examen copilul". Subiectele au fost foarte usoare, problema este ca nu se mai departajeaza elevii buni de cei foarte buni. In ultimii ani lipseste la matematica acel subiect care sa faca diferenta pentru nota 10", a explicat George Trifan, profesor de Matematica la Adevarul Live. "Este aberant ca departajarea sa fie facuta de subiectul de Limba Romana", a explicat Trifan. "Cele care pierd sunt scolile de top, liceele de prestigiu, care vor avea elevi cu note mari dar care nu atesta cu adevarat ca ei sunt foarte buni", a completat Copaceanu. 409 medii de 10 la nivel national, dupa afisarea rezultatelor la Eva... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro