Rezultate BAC 2015. Frauda de proportii la Bihor: 108 elevi de la Colegiul Tehnic "Unirea" din Stei au pica la BAC dupa ce au copiat cu ajutorul profesorilor

Rezultate BAC 2015. Frauda de proportii la Bihor: 108 elevi de la Colegiul Tehnic

S-au luat primele masuri in cazul fraudarii examenului de Bacalaureat 2015 de la Colegiul Tehnic Unirea din Stei. Inca de ieri, 6 iulie 2015, corpul de control trimis de ministrul Educatiei, Sorin Campeanu a ajuns la Inspectoratul Scolar Bihor pentru a analiza situatia de la Colegiul Tehnic "Unirea" din Stei, acolo unde exista dovezi clare ca s-a fraudat proba E)c) a examenului de Bac.

acum 95 luni (7 Jul 2015)

S-au luat primele masuri in cazul fraudarii examenului de Bacalaureat 2015 de la Colegiul Tehnic Unirea din Stei.

Potrivit inspectorului adjunct, Kery Hajnal, la Politia Stei a fost depusa o plangere penala, in cazul profesorilor care au luat parte la fraudarea examenului de Bacalaureat de la Stei. Cazul a pornit de la o profesoara corecta, din Timis

"S-a demarat o cercetare disciplinara, iar masurile se vor lua in urma acestei cercetari disciplinare sau a sentintei pe care o vom primi de la organele de ancheta.

Inca de ieri, 6 iulie 2015, corpul de control trimis de ministrul Educatiei, Sorin Campeanu a ajuns la Inspectoratul Scolar Bihor pentru a analiza situatia de la Colegiul Tehnic "Unirea" din Stei, acolo unde exista dovezi clare ca s-a fraudat proba E)c) a examenului de Bac.

Misiunea corpului de control de la Minister nu este deloc una usoara, membrii acestuia avand de vizionat aproximativ 42 de ore de inregistrari. Rata de promovabilite de 63,4%, in Bihor

In timp ce elevii care vor fi gasiti vinovati risca sa nu mai poata sustine examenul pe parcusul a doua sesiuni, profesorii s-ar putea alege chiar si cu desfacerea contractului de munca.

In conformitate cu calendarul concursului de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie, azi, 7 iulie 2015, au fost afisate rezultatele la centrele de concurs si pe site-ul Inspectoratului Scolar Judetean Bihor, www.isjbihor.ro.

In aceasta sesiune, probele scrise ale examenului de bacalaureat s-au desfasurat in 18 centre de examen, fiind inscrisi 5488 de elevi din care s-au prezentat 5274, absenti 214, iar 117 au fost eliminati din examen.

Potrivit rezultatelor, in Bihor s-au inregistrat 1488 de candidati cu medii mai mici de 5 si 324 de candidati cu medii intre 5-5.99.

Din totalul candidatilor prezenti, 3345 au promovat examenul d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro