Rezultate admitere Medicina 2015. Rectorul UMF "Carol Davila": "Candidatii au fost extrem de pregatiti, s-a intrat cu punctaje foarte mari"

Rezultate admitere Medicina 2015. Rectorul UMF

Mai precis, locurile puse la dispozitia celor 4.500 de candidati care au sustinut examenul de admitere au fost urmatoarele: Locuri bugetate la UMF Bucuresti: - Medicina - 510 locuri - Medicina dentara - 130 locuri - Farmacie - 140 locuri - FMAM Asistenta medicala generala/moase - 110 locuri - FMAM Alte specializari - 60 locuri Locuri cu taxa la UMF Bucuresti: - Medicina - 200 locuri - Medicina dentara - 125 locuri - Farmacie - 100 locuri - FMAM Asistenta medicala generala/moase - 40 locuri Rectorul UMF Bucuresti mai spune ca tinerii care au intrat la medicina vor absolvi fie dupa cinci ani, in cazul celor care fac farmacie, sau dupa sase ani, in cazul celor care termina medicina si stomatologie.

acum 107 luni (23 Jul 2015)

"La Facultatea de Medicina, cea mai mica medie a fost de 81 de puncte, am avut 21 de olimpici care au intrat cu medie maxima, iar cel mai bun candidat care a sustinut examenul a obtinut 99 de puncte.

Chirurgul a mai precizat ca cele 130 de locuri bugetate disponibile la Facultatea de Medicina Dentara au fost ocupate cu punctaje de la 98 la 75 de puncte, candidatii avand teze foarte bune.

"La Facultatea de Farmacie am avut 140 de locuri si mai multi olimpici cu 100 de puncte, ultimul punctaj la buget fiind de 74 de puncte. In ceea ce priveste Facultate de Asistente Medicale si Moase (FMAM), cele 170 de locuri la buget s-au ocupat cu medii bune", a adaugat rectorul.

Ioanel Sinescu: "A fost o competitie foarte dura"

Academicianul Ioanel Sinescu sustine ca mediile obtinute la admiterea din acest an au fost cele mai bune din ultimii patru ani, ceea ce denota faptul ca cei mai multi au fost extrem de bine pregatiti. Din punctul meu de vedere au fost grele, dar si accesibile, dovada ca s-a intrat cu punctaje atat de mari", a spus rectorul.

Testele au fost corectate de trei ori inainte de comunicarea notelor, pentru a nu se face nicio greseala la corectura, a explicat pentru "Adevarul" rectorul UMF "Carol Davila", academicianul Ioanel Sinescu. Concurenta la Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti anul acesta este de 4,5/loc. Cei peste 3.700 de candidati au avut de sustinut teste-grila la Chimie, Biologie si Fizica, cea mai mare pondere in aceste teste interdisciplinare avand-o Biologia. Cei mai multi dintre candidati, in jur de 2.300, au dat admiterea la Facultatea de Medicina.

Profesoara de Biologie Nicoleta Oprea, cu o experienta indelungata in predarea anatomiei si fiziologiei la Scoala Sanitara Postliceala "Carol Davila", spune ca grilele au fost structurate pe mai multe niveluri de dificultate, pornind ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro