Revolutie in Formula 1. Un pilot de 17 ani a determinat schimbarea regulamentului, starnind controverse

Revolutie in Formula 1. Un pilot de 17 ani a determinat schimbarea regulamentului, starnind controverse

Anul 2016 va aduce un "val" de schimbari in Formula 1, masuri care trebuie sa fie indeplinite de piloti pentru a concura in Formula 1. Olandezul nu detine nici permis de conducere, declarand ca oricum nu-i place sa conduca masini pe drumuri publice: "Este bine sa fii pasager cand altcineva conduce si mie chiar nu-mi place sa conduc masini de oras".

acum 69 luni (6 Jan 2015)

Anul 2016 va aduce un "val" de schimbari in Formula 1, masuri care trebuie sa fie indeplinite de piloti pentru a concura in Formula 1. Interesant este ca aceste schimbari vor fi valabile abia peste un an, astfel incat olandezul Max Verstappen sa poata lua startul in sezonul Campionatului Mondial de F1, care va incepe in martie 2015. Dupa un an de cand si-a incheiat evolutiile in competitiile de karting, Max Verstappen a semnat un contract cu echipa a doua a Red Bull, Toro Rosso, urmand ca in 2015 sa fie titular.

Faptul ca Max Verstappen va concura la o varsta atat de "frageda" a starnit controverse in F1, fostul campion mondial Jacques Villeneuve, declarand: "Vreti sa va spun adevarul? Isi dau seama cei de la Red Bull ca pun un copil in Formula 1? Eu am ajuns in Formula 1 la varsta de 25 de ani, dupa ce am castigat in IndyCar. Inainte de a te lupta cu vietile altora, trebuie sa inveti, dar Formula 1 nu are acest rol.

De mentionat ca in momentul inceperii Campionatului Mondial, din luna martie, va avea aproximativ 17 ani si jumatate, astfel incat va deveni cel mai tanar debutant din istoria F1. Olandezul nu detine nici permis de conducere, declarand ca oricum nu-i place sa conduca masini pe drumuri publice: "Este bine sa fii pasager cand altcineva conduce si mie chiar nu-mi place sa conduc masini de oras".

Doliu in Formula 1: un fost pilot marcant in istoria sportului a murit luni

Un prieten de-al lui Michael Schumacher vorbeste despre starea fostului pilot german, dupa ce l-a vizitat in locuinta sa ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro