Revolutie fiscala in noul program de guvernare

Noul program de guvernare aduce o revolutie in fiscalitate, masurile cuprinse in cadrul sau fiind criticate nu numai de mediul de afaceri, ci si de partenerul de coalitie al PSD, ALDE, care nu este de acord cu unele propuneri.De asemenea, Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR), care reuneste 45 de organizatii sau membri asociati din mediul de afaceri, spune ca propunerile cuprinse in noul program de guvernare slabesc increderea in clasa politica si in executiv si ar putea avea ca efect diminuarea drastica a volumului investitiilor private, romanesti si straine, si deteriorarea indicatorilor de dezvoltare economica si sociala. Documentul nou, care difera semnificativ de propunerile cu care a venit PSD in campanie, introduce o serie de masuri ce maresc povara fiscala asupra companiilor si cetatenilor, precum impozitul pe cifra de afaceri si taxa de solidaritate, dar si "uita" anumite propuneri din primul program de guvernare.

acum 85 luni (3 Jul 2017)

Noul program de guvernare aduce o revolutie in fiscalitate, masurile cuprinse in cadrul sau fiind criticate nu numai de mediul de afaceri, ci si de partenerul de coalitie al PSD, ALDE, care nu este de acord cu unele propuneri.De asemenea, Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR), care reuneste 45 de organizatii sau membri asociati din mediul de afaceri, spune ca propunerile cuprinse in noul program de guvernare slabesc increderea in clasa politica si in executiv si ar putea avea ca efect diminuarea drastica a volumului investitiilor private, romanesti si straine, si deteriorarea indicatorilor de dezvoltare economica si sociala.

Documentul nou, care difera semnificativ de propunerile cu care a venit PSD in campanie, introduce o serie de masuri ce maresc povara fiscala asupra companiilor si cetatenilor, precum impozitul pe cifra de afaceri si taxa de solidaritate, dar si "uita" anumite propuneri din primul program de guvernare. Numarul de taxe va fi redus la 50, cel mult 10 taxe pentru populatie (dintre care CASS, CAS, impozitul pe venit, impozitul pe teren, impozitul pe bunuri imobil, impozitul pe masina, contributia de solidaritate, vinieta) si maximum 40 de taxe pentru companii.

Cine sunt artizanii programului de guvernare

Noul program de guvernare ar fi fost realizat de Florin Georgescu, prim-vice-guvernator al BNR, si de Gheorghe Gherghina, membru in Consiliul de Administratie al BNR, potrivit unor surse politice. Si senatorul Florin Citu declara: "Noile masuri sunt rezultatul intalnirii de duminica a celor trei membri ai CA al BNR (Georgescu, Gherghina si Liviu Voinea, n.r), Valcov si ceilalti membri ai PSD care erau in biroul lui Dragnea".

Cota de TVA nu va mai fi redusa din 2018, ci Guvernul va propune modificarea cotei TVA de la 19% la 18% incepand cu 1 ianuarie 2019. De asemenea, cota 0 de TVA pentru locuinte a fost uitata. In schimb, in noua varianta apare o cota de 5% de... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro