Revolutia romana dupa 26 de ani

Revolutia romana dupa 26 de ani

Unii inca isi mai amintesc ca 22 decembrie 1989 i-a prins cu doar trei ore de program la unicul canal de televiziune total aservit familiei domnitoare, cea de-a treia ora fiind oferita cadou in cursul anului 1989 de conducerea superioara de partid si de stat dupa ce ani buni TVR avusese emisiuni de numai doua ore zilnice. Exista, fara doar si poate, semeni de-ai nostri care inca isi mai aduc aminte de omniprezenta Securitatii, de telefoanele ascultate, de corespondenta cenzurata, de drepturile omului sistematic incalcate, de teama de fiecare zi. Viata de zi cu zi nu e tocmai calma si prietenoasa, activistii partidului unic de ieri au fost inlocuiti de politruci inca si mai arivisti si mai hrapareti, parlamentarii isi vad cu precadere de propriile interese, calitatea clasei politice e in continua degradare. Tot felul de activisti de partid apar pe la televizor si ne asigura ca atat PNL cat si PSD se leapada si de corupti, si de urmariti penali, si de plagiatori, si de beneficiarii contractelor cu Statul, si de fostii securisti, si de agentii sub acoperire fara a preciza cum ii identifica.

acum 103 luni (22 Dec 2015)

>

O arata diverse sondaje sociologice facute de-a lungul anilor de institute concurente, drept pentru care rezultatele trebuie privite drept credibile, dar si discutiile cotidiene. Chiar si tinerii care nu au trait nici macar o singura zi in comunism ori sub Nicolae Ceausescu ii regreta si pe unul, si pe celalalt. Ba pentru ca asa aud pe acasa de la parinti si bunici ca ar trebui sa o faca, ba pentru ca e la moda sa fii stangist si sa crezi in nostalgiile kaghebisto-comunistoide cu generozitate impartite de condeiul si cartile tatalui tuturor ranitilor si discriminatelor imaginare din Romania, Vasile Ernu.

Atunci cand incerci sa afli mai in detaliu motivele unei atare stari de spirit, altminteri extrem de ingrijoratoare, ti se ofera explicatii dintre cele mai felurite. In afirmatiile lor sunt sustinuti fie de ceea ce vad in fiecare weekend la Romania tv, post in a carui politica editoriala reevaluarea pozitiva a comunismului si a lui Ceausescu se afla la loc de cinste, fie pe la alte televiziuni. Unii inca isi mai amintesc ca 22 decembrie 1989 i-a prins cu doar trei ore de program la unicul canal de televiziune total aservit familiei domnitoare, cea de-a treia ora fiind oferita cadou in cursul anului 1989 de conducerea superioara de partid si de stat dupa ce ani buni TVR avusese emisiuni de numai doua ore zilnice. In ingrijorarea cu care observam cresterea celor ce regreta comunismul, e complet nedrept sa nu ii avem in vedere si pe cei ce nu ii uita puzderia de rele. Exista, fara doar si poate, semeni de-ai nostri care inca isi mai aduc aminte de omniprezenta Securitatii, de telefoanele ascultate, de corespondenta cenzurata, de drepturile omului sistematic incalcate, de teama de fiecare zi. Sunt semeni de-ai nostri ce pun degetul pe rana si spun ca ceea ce le-a lipsit cu adevarat in cei aproape 50 de ani de comunism romanilor nu au fost neaparat painea, caldura, electricitatea, serviciile sigure, dar prost platite, programele tv, ci libertatea.... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro