Revolutia lui Voiculescu. Ce schimbari vrea sa faca noul ministru al Sanatatii in spitale

Revolutia lui Voiculescu. Ce schimbari vrea sa faca noul ministru al Sanatatii in spitale

Oficialul a precizat ca ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a semnat vineri un ordin prin care a retras reprezentantii Ministerului din Consiliul de Administratie de la Spitalul Floreasca si din comisia de contestatie din cadrul concursului pentru functia de management, astfel ca nu a mai avut loc concursul care era programat pe data de 31 mai. Mai mult, in cadrul unei conferinte de presa, oftalmologul a explicat ca nu a fost niciodata sustinuta politic, desi conduce unitatea sanitara din Bucuresti de 20 de ani, fiind cel mai longeviv manager de spital in functie. Pe de alta parte, Cezar Irimia, presedintele Asociatiei Pacientilor Cronici din Romania, e de parere ca opiniile pacientilor nu pot fi luate in calcul atunci cand vine vorba de mentinerea unui manager in functie, de pilda.

acum 78 luni (1 Jun 2016)

Ministerul Sanatatii a blocat concursurile pentru ocuparea functiilor de conducere in spitale. Asta pentru ca din vara directorii de spitale vor fi evaluati in functie de performanta. Mai exact, pe langa faptul ca vor avea obligatia de a raporta, cu precizie, numarul de infectii nosocomiale, se va lua in calcul curatenia din spital precum si gradul de satisfactie al pacientilor. Atat reprezentantii pacientilor cat si sefii unor spitale din Capitala sunt de parere ca noile reguli sunt bine-venite.

"Contractul de management trebuie modificat", a anuntat Laurentiu Colintineanu, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii. Oficialul a precizat ca ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a semnat vineri un ordin prin care a retras reprezentantii Ministerului din Consiliul de Administratie de la Spitalul Floreasca si din comisia de contestatie din cadrul concursului pentru functia de management, astfel ca nu a mai avut loc concursul care era programat pe data de 31 mai.

"Ministrul Sanatatii e convins ca a venit momentul pentru a efectua modificari in procedura de selectie a viitorilor manageri.

Manageri de spitale:"E un pas inainte pentru sistem"

Managerii de spitale, aflati deja in functie, spun ca aceste criterii sunt de bun-simt. Este prea mare presiune, mai ales pe medici, care nu isi pot face meseria asa cum trebuie", a declarat Daniel Buzatu, managerul Spitalului de Copii "Marie Curie" din Capitala.

La randul sau, profesorul Doina Plesca, managerul Spitalului de Copii "Victor Gomoiu" din Bucuresti, sustine ca este normal ca un manager de spital sa raporteze infectiile nosocomiale.

Chiar si Monica Pop, sefa Spitalului de Urgente Oftalmologice din Capitala, aflata in centrul unui scandal dupa o serie de dezvaluiri facute de "Gazeta Sporturilor" la adresa ei,

spune ca e firesc ca managerii sa nu fie numiti politic. Mai mult, in cadrul unei conferinte de presa, oftalmolog... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro