"Revolutia iPhone", telefonul pe care nimeni nu stia ca il vrea

Apoi, de un browser complet pentru internet si de aplicatii mai usor de folosit decat tot ce exista pe platforme de la concurenta. Compania valoreaza 745,76 miliarde de dolari la un pret per actiune de peste 145 de dolari (la ora publicarii acestui articol). Ideea de "revolutie" e sustinuta prin ce a dat mai departe primul iPhone: o lume plina de telefoane inteligente si aplicatii care indeplinesc sute de roluri.

acum 80 luni (28 Jun 2017)

Telefonul intra in magazine sase luni mai tarziu si cand a fost cand utilizatorii au pus mana pe el au fost cuceriti de ecranul tactil imens. Apoi, de un browser complet pentru internet si de aplicatii mai usor de folosit decat tot ce exista pe platforme de la concurenta. Si, nu in ultimul rand, de internetul wireless prin WiFi, o raritate atunci. De la an la an a rezolvat lipsurile. Jocurile si o multime de alte programe au venit prin App Store, lansat in 2008, unde aplicatiile erau gratuite sau costau cel putin un dolar si magazinul era promovat prin sloganul: "There's an app for that" (Exista o aplicatie pentru asta - trad.).

In 10 ani, Apple a vandut aproximativ 1,1 miliarde de unitati pentru circa 700 de miliarde de dolari. Compania valoreaza 745,76 miliarde de dolari la un pret per actiune de peste 145 de dolari (la ora publicarii acestui articol).

Ideea de "revolutie" e sustinuta prin ce a dat mai departe primul iPhone: o lume plina de telefoane inteligente si aplicatii care indeplinesc sute de roluri. Mai mult, platile digitale, comunicarea instant, colaborarea de la distanta, servicii ca Uber, dezvoltarea internetului 4G sau a fotografiei mobile sunt cateva care au aparut multumita unui smartphone care nu avea "nici macar" MMS sau tastatura fizica - prezenta in 2007 pe orice telefon de business. Inginerii au fost alesi, om cu om, din echipele Apple si au fost izolati de toate celelalte proiecte. Totul era secret, chiar si fata de familie, iar munca se prelungea, de multe ori, pana a doua zi dimineata.

Insa chiar si dupa mai mult de doi ani de munca, acel iPhone din ianuarie 2007 nu functiona. Dupa fiecare demonstratie facuta de Jobs, pe randul cinci din sala, ingineri si manageri sarbatoreau cu o sticla de whisky ca telefonul a functionat.

Pana la acel moment au fost multe conflicte in echipa intre designeri si ingineri hardware si software. Cei dintai visau la viitor, cei din urma trebuiau sa comprime in carcasa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro