Revolutia fiscala mareste factura la intretinere

Revolutia fiscala mareste factura la intretinere

De exemplu, o femeie de serviciu dintr-un bloc care lucreaza 2 ore pe zi nu poate primi un salariu mai mic de 475 de lei brut. Ca daca ramane aberatia cu baza de calcul la asigurari la salariu minim, doamna noastra de la bloc vine cu bani de acasa.

acum 72 luni (13 Feb 2018)

Platesc contributii la nivelul salariului minim, adica la norma intreaga, desi lucreaza part-time. Acesta este cazul tuturor administratorilor de bloc si al persoanelor care fac curatenie in blocuri, daca nu au un alt contract de munca. Sunt mii de oameni in aceasta situatie, in toata tara, sustine Federatia Asociatiilor de Proprietari din Romania (FAPR). Pentru ei, angajatorii, adica asociatiile de locatari, vor trebui sa suporte costul suplimentar, potrivit noilor modificari la revolutia fiscala adoptate de Guvern saptamana trecuta.

"Masurile fiscale afecteaza persoanele fizice care desfasoara activitatea de ingrijitor cladire angajate cu contract de munca part-time, dar care nu au si alte venituri sau nu sunt pensionari. Ordinul de marime al acestor persoane este de mii de oameni la nivelul tarii", sustine Radu Opaina, presedintele FAPR. As iesi duminica de duminica", marturiseste si un administrator de bloc din Sectorul 4.

Transmit costurile in facturi

Pentru a acoperi costurile suplimentare, asociatiile de locatari ar putea decide sa majoreze facturile la intretinere.

De exemplu, o femeie de serviciu dintr-un bloc care lucreaza 2 ore pe zi nu poate primi un salariu mai mic de 475 de lei brut. Daca statul ar fi lasat angajatul sa plateasca acesti bani, femeia de serviciu nu numai ca nu ar fi primit niciun ban in mana, dar ar fi trebuit sa si aduca de acasa 190 de lei. Diferenta de 498 lei o va suporta angajatorul, adica asociatia de locatari.

Acesti bani dati in plus la stat ar putea fi acoperiti astfel de asociatii prin majorarea taxei de administrare si curatenie, ceea ce se va simti direct in facturile la intretinere ale romanilor. "Cat castiga la o asociatie de locatari femeia de serviciu? Ma refer la cazul in care e incadrata cu contract de munca. De exemplu, la noi brutul e de circa 350 - 400 lei. Ca daca ramane aberatia cu baza de calcul l... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro