Revolutia din buzunar. Au trecut 10 ani de cand Steve Jobs a prezentat publicului primul model de Iphone

Au trecut zece ani de cand utilizăm tehnologia Iphone introdusă publicului de către Steve Job in data de 9 ianuarie 2007. Smartphone-urile au devenit o parte importantă a vieţii noastre, fiind un instrument de divertisment, dar şi de a gestiona, cat mai rapid, sarcinile de lucru printr-o conexiune rapidă la internet şi numeroase aplicaţii care să inlocuiscă spaţiul biroului, toate acestea intr-o carcasă de doar aproximativ 200 de grame.

acum 49 luni (9 Jan 2017)

Au trecut zece ani de cand utilizăm tehnologia Iphone introdusă publicului de către Steve Job in data de 9 ianuarie 2007. Telefonul prezentat de CEO-ul Apple a fost numit dispozitivul 3-in-1, "un iPod cu ecran mare și controale de tip touch, un telefon revoluționar și un device ce poate comunica pe internet".

Smartphone-urile au devenit o parte importantă a vieţii noastre, fiind un instrument de divertisment, dar şi de a gestiona, cat mai rapid, sarcinile de lucru printr-o conexiune rapidă la internet şi numeroase aplicaţii care să inlocuiscă spaţiul biroului, toate acestea intr-o carcasă de doar aproximativ 200 de grame.

Granița dintre muncă și timpul liber a dispărut: un sondaj You-Gov arăta anul trecut că aproape unu din doi angajați germani iși verifică e-mail-urile de serviciu in timpul liber. Unul din trei și-a citit e-mail-urile de serviciu cel puțin o dată in timpul concediului. Dar, in același timp, 40 la sută din participanții la acest studiu s-au declarat deranjați de faptul că partenera/ul lor citește e-mail-uri in timpul concediului. Disponibilitatea permanentă este totuși percepută ca ceva deranjant de o treime dintre germani. Unele firme au reacționat deja, interzicand trimiterea e-mail-urilor in afara orelor de serviciu, informează Deutsche Welle. Pun in legătură oameni care locuiesc departe unii de alții.

De aceea ne agățăm de aceste aparate: dar nici asta nu ne face bine. Cine se uită mereu la telefonul mobil riscă să dezvolte boli pe bază de stres, cum ar fi hipertensiune, insomnii sau, in cazuri extreme, burnout sau depresie.

"Generațiile următoare se vor uita in urmă la fel de bizar cum o facem noi atunci cand vedem filme despre primii șoferi auto care exclamau "Brrr" sau "Hoo" pentru a opri mașina. Există și in afara telefoanelor lucruri interesante de descoperit. Ar trebui să ne concentrăm, din cand in cand, pe aceste experiențe și să inchidem, di... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro