Revoltator: cal maltratat, abandonat si lasat sa moara intr-un zavoi din Arges

Revoltator: cal maltratat, abandonat si lasat sa moara intr-un zavoi din Arges

Cei de la FNPA au solicitat sprijinul S.C Servicii Edilitare Pentru Comunitate SRL (SEDC) Mioveni, pentru ridicarea si adapostirea temporara a acestuia. Astfel, si aici, ONG-urile sunt nevoite sa indeplineasca atributiile autoritatilor, 90% din cazurile de animale aflate in impas fiind preluate de catre ONGuri si de multe ori si persoane fizice.

acum 89 luni (8 Nov 2016)

Cei de la FNPA au solicitat sprijinul S.C Servicii Edilitare Pentru Comunitate SRL (SEDC) Mioveni, pentru ridicarea si adapostirea temporara a acestuia. Directorul SEPC a actionat extrem de prompt, iar un echipaj de la ISU si reprezentanti SEDC Mioveni au ridicat calul, cu ajutorul unei macarale, deoarece animalul, o iapa, nu putea sta in picioare. Cu toate ca timp de o saptamana, zilnic SEDC Mioveni a facut eforturi pentru a o ajuta sa isi recapete forta prin tratament si vitaminizare, au ridicat-o zilnic in picioare, subnutritia avansata si efectul zilelor in care a zacut la pamant, au invins si luni 7 noiembrie, calul a decedat.

Conform informatiilor obtinute de catre FNPA, iapa avea doar 11 ani si era inregistrata ca si cal pur sange arab. In conformitate cu legea 205/2004 republicata in 2014 privind protectia animalelor, faptele reprezinta cruzimi aplicate animalelor, ranirea sau schingiuirea animalelor si uciderea constituind infractiune si se poate pedepsi cu inchisoare de pana la an. Desigur, avand in vedere faptul ca asemenea adaposturi genereaza costuri, nu sustinem ca ar trebui sa existe in fiecare localitate, insa se impune cel putin existenta unui asemenea adapost la nivel de judet care sa preia asemenea cazuri pentru care, in general, primariile nu au nicio solutie. Institutia abilitata in domeniul asigurarii protectiei si gestionarii animalelor, de altfel reprezentantul Guvernului in acest sens, Autoritatea Nationala Sanitara-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor - ANSVSA, este imuna la asemenea cazuri. Astfel, si aici, ONG-urile sunt nevoite sa indeplineasca atributiile autoritatilor, 90% din cazurile de animale aflate in impas fiind preluate de catre ONGuri si de multe ori si persoane fizice. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro