Revolta pe Facebook pentru mortii de pe E85. Femeia din Vrancea care vrea sa revolutioneze circulatia auto in Romania

Ca sa vina la tine trebuie sa mearga sute de metri pana la o trecere de pietoni si acolo trebuie sa se roage sa ajunga cu bine pe partea cealalta, pentru ca nu de putine ori au fost oameni spulberati de masinile care vin cu viteza. Asa ca la Dumbraveni nu-i vreo mare bucurie ca soseaua s-a largit si are asfaltul mai bun si ca se ajunge mai repede pe ea pana la Bucuresti, fie ca e vorba de masini personale sau de tiruri cu marfa...La Dumbraveni pe marginea lui E 85 sunt acum doua comune diferite.

acum 70 luni (6 Jan 2015)

Comuna Dumbraveni, traversata de Drumul European 85, este un punct negru pe harta rutiera a tarii.

Sensibilizata de moartea unei femei pe care a cunoscut-o, care a cazut victima nevinovata a unui accident de circulatie la Dumbraveni, dar si furioasa pe autoritati, pentru faptul ca nu se implica prea mult in siguranta rutiera, vranceanca Aurora Martin, care activeaza in Bucuresti la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, a depus o petitie pentru a se lua masuri.

"Pe 2 ianuarie, vecina mea, tanti Fanica, accidentata pe trecerea de pietoni din Dumbraveni, a decedat, dupa o luna si jumatate de chinuri. Va rog sa ma sustineti sa se faca dreptate in acest caz si in demersul de a schimba conditiile de circulatie in comuna Dumbraveni si in toate comunele situate de-a lungul soselelor nationale. Si fie ca moartea sa sa ne stimuleze sa luam masurile necesare, pentru ca drumurile sa fie un loc de siguranta pentru pietoni nevinovati!", se arata in postarea pe Facebook facuta de Aurora Martin.

FOTO: Tanti Fanica, femeia decedata in urma accidentului

Concret, Aurora Martin ne-a spus ca vrea realizarea in comuna Dumbraveni a mai multe treceri de pietoni, dar si limitatoare de viteza. Petitia o voi lansa initial online si sper ca impreuna cu oamenii care mi s-au alaturat sa miscam lucrurile", ne-a spus Aurora Martin, care este hotarata sa duca demersul la bun sfarsit, cu rezultate concrete.

"E 85, drumul care insingureaza"

Unul dintre oamenii care i s-a alaturat in acest demers este prietena sa, Gabriela Obodariu, profesor din Focsani si totodata bloger Adevarul, care a scris cateva impresii pe blogul personal dupa ce a vazut situatia de la Dumbraveni. Pentru ca daca tu locuiesti pe o parte a ei, ca mama Aurorei, prietena mea, iar una dintre fiicele tale sta pe cealalta parte si ai imbatranit si nu te mai poti misca, drumul europ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro