Revolta minerilor continua in Valea Jiului. Ministrul Energiei: "Cei care au decis sa porneasca protestul, o fac impotriva propriului interes"

Revolta minerilor continua in Valea Jiului. Ministrul Energiei:

Aproape 400 de mineri din Vulcan protesteaza fata de situatia dramatica a Complexului Energetic Hunedoara. Oamenii refuza sa iasa din subteran, la fel cum au facut-o circa 200 de mineri de la Exploatarea Miniera Lonea, care de luni au ramas pe o galerie principala din mina, in semn de protest. Ministrul a explicat ca a preluat compania fara niciun ban in cont, cu titluri executorii in valoare de zeci de milioane de lei si cu circa 30 de cereri de intrare in insolventa.

acum 98 luni (23 Feb 2016)

Aproape 400 de mineri din Vulcan protesteaza fata de situatia dramatica a Complexului Energetic Hunedoara. Oamenii refuza sa iasa din subteran, la fel cum au facut-o circa 200 de mineri de la Exploatarea Miniera Lonea, care de luni au ramas pe o galerie principala din mina, in semn de protest. Ne-am solidarizat cu colegii de la Lonea si suntem decisi sa ramanem subteran pana cand un factor important de decizie ne va anunta ca vom avea locuri de munca in continuare. Ne este frica de falimentul Complexului Energetic Hunedoara, pentru ca vom ramane fara locuri de munca", a declarat Daniel Calimandruc, presedintele Sindicatului Muntele de la Vulcan. Protestatarii de la Mintia au cerut separarea activitatilor de minerit si productie de energie electrica, apreciind ca activitatea de extractie a carbunelui genereaza costuri foarte mari pentru companie. La Mintia, costurile cu munca vie reprezinta 12% din total, in timp ce la Divizia Miniera aceste costuri sunt de 78 la suta", a declarat presedintele Sindicatului Liber Independent Electrocentrale Deva, Mircea Crisovan. Actiunile de protest au loc la o saptamana dupa ce in Petrosani sute de oameni au participat la un miting in care au cerut Guvernului sa gaseasca solutii pentru salvarea de la inchidere a minelor din Valea Jiului.

Ii indeamna la munca

Victor Grigorescu, ministrul Energiei, a sustinut marti o declaratie de presa pe tema protestelor angajatilor Complexului Energetic Hunedoara. El a afirmat ca intelege supararea si revolta minerilor din Valea Jiului care s-au blocat marti in subteran, adaugand ca singura solutie pentru salvarea Complexului Energetic Hunedoara de la disparitie este munca. "Am discutat cu prefectul si cu autoritatile abilitate pentru ca oamenii care protesteaza sa nu-si puna viata in pericol si sa li se ofere toata asistenta de care au nevoie.

Ministrul a explicat ca a preluat compania fara niciun ban in cont, cu titluri executorii in... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro