Revolta mamei unui copil cu nevoi speciale scuipat de colegi la Satu Mare: "Drag profesor de serviciu, nu te iert!"

Revolta mamei unui copil cu nevoi speciale scuipat de colegi la Satu Mare:

Un caz similar a fost povestit de mama unui astfel de copil pe o retea de socializare: "Draga parinte de copil si profesor de serviciu, ma numesc Edita Enciu si sunt mamica baietelului, pe care scumpa ta odrasla/elev de clasa a V-a azi l-a umilit in pauza de la ora 11 alaturi de alti 3 copii perfect ! Dar azi draga parinte de copil si stimate profesor de serviciu, fiul meu, in PAUZA, a fost SCUIPAT si I S-AU CERUT BANI in SCOALA, de catre 4 baieti de a caror EDUCATIE, da-mi voie, draga parinte si drag dascal, sa ma indoiesc", a scris Edita Enciu.

acum 52 luni (23 Feb 2016)

Conformandu-se cerintelor UE, in Romania au fost puse, inca din 2004, bazele asa-numitei educatii incluzive, care inseamna includerea copiilor cu dizabilitati usoare in scolile de masa, intr-un mediu care le-ar putea favoriza reabilitarea.

Uneori, drumul de la teorie la practica este lung si dureros, mai ales pentru parintii care sunt nevoiti sa isi apere copii de rautatile copiilor. Dupa spusele tinerei mamici, Edita Enciu, sunt o multime de parinti care trec prin momente groaznice din cauza faptului ca copii lor cu dizabilitati usoare sunt umiliti si batjocoriti de colegi lor.

Problema ar fi nu doar a parintilor acestor copii care nu iau masuri, ci a intregului sistem de invatamant care, desi ar trebui sa asigure tuturor copiilor in mod egal dreptul la educatie, de a se simti protejati si in siguranta, nu este decat un cerc vicios care ii sufoca pe parintii celor cu nevoi speciale. Un caz similar a fost povestit de mama unui astfel de copil pe o retea de socializare:

"Draga parinte de copil si profesor de serviciu, ma numesc Edita Enciu si sunt mamica baietelului, pe care scumpa ta odrasla/elev de clasa a V-a azi l-a umilit in pauza de la ora 11 alaturi de alti 3 copii perfect ! Dar azi draga parinte de copil si stimate profesor de serviciu, fiul meu, in PAUZA, a fost SCUIPAT si I S-AU CERUT BANI in SCOALA, de catre 4 baieti de a caror EDUCATIE, da-mi voie, draga parinte si drag dascal, sa ma indoiesc", a scris Edita Enciu.

Din pacare, violenta intre elevi, fie a elevilor fata de profesori sau chiar cea a profesorilor fata de elevi, toate aceste comportamente nocive sunt continuate si in exteriorul institutiilor de invatamant.

"Draga PARINTE de copil si drag PROFESOR DE SERVICIU care te ocupi de SIGURANTA COPIILOR NOSTRI in pauza, sa stii ca NU TE IERT! La fel ca si ultima data, nu ma las pana cand NU VETI PLATI PENTRU ASTA, TU de copil si tu PROFESOR ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro