Revolta in ALDE. Tariceanu, contestat de colegi: "Filialele teritoriale ALDE sunt obligate sa preia mesajele antijustitie ale domnului Tariceanu"

Revolta in ALDE. Tariceanu, contestat de colegi:

"Cu toate ca sunt supusi la presiuni din presedintelui Tariceanu si a altor lideri din conducerea centrala a partidului, membrii majoritari ai ALDE, cei fara probleme penale, sustin derularea nepartinitoare a actului de justitie la nivelul Parchetelor, Parchetului General si instantelor judecatoresti si in special, a actiunilor organelor de ancheta aflate sub coordonarea procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, ca unica solutie de pastrare a echilibrului intre institutiile statului, in raport cu cerintele de integritate si reprezentare din sistemul politico - administrativ romanesc", conchid acestia.

acum 52 luni (3 Oct 2016)

Trei parlamentari ai ALDE apropiati de fostul PC, Vasile Nistor, Autrelian Ionescu si Catalin Dragusanu, sustin ca presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, le cere filialelor teritoriale sa promiveze un mesaj anti-Justitie, in special anti-DNA. "Pana in momentul de fata, din pacate, unii parlamentari din ALDE, in frunte cu presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, au sustinut, diferitele grupuri de politicieni care duc batalii aprige cu justitia in mediul public si mai putin public. "Partidul ALDE nu ar trebui sa fie un dusman al justitiei, asa cum s-a conturat in optica generala din cauza anumitor lideri ce incearca sa se puna la adapost de rigorile legii prin tentative de victimizare in fata electoratului si a societatii civile in preajma alegerilor sau a finalizarii dosarelor de coruptie ai caror actori principali sunt", completeazac ei trei parlamentari. In incercarea lor de a salva imaginea partidului, cei trei parlamentari sustin ca formatiunea nu e vinovata de faptul ca o parte dintre liderii acestui partid sunt certati cu legea. "Cu toate ca sunt supusi la presiuni din presedintelui Tariceanu si a altor lideri din conducerea centrala a partidului, membrii majoritari ai ALDE, cei fara probleme penale, sustin derularea nepartinitoare a actului de justitie la nivelul Parchetelor, Parchetului General si instantelor judecatoresti si in special, a actiunilor organelor de ancheta aflate sub coordonarea procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, ca unica solutie de pastrare a echilibrului intre institutiile statului, in raport cu cerintele de integritate si reprezentare din sistemul politico - administrativ romanesc", conchid acestia. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro