Revolta ciobanilor dupa ce haitele de maidanezi le-au ucis zeci de oi. "Mai degraba se impusca o caprioara nevinovata, decat un caine care ne sfasie"

Revolta ciobanilor dupa ce haitele de maidanezi le-au ucis zeci de oi.

Dupa atacul maidanezilor flamanzi si agresivi, ciobanii au gasit in stana situata la marginea satului o imagine de groaza: zeci de miei si oi sfasiate, unele dintre ele agonizand. Localnicii din Puscasi sustin ca seara nu mai indraznesc sa mai iasa singuri pe drumurile din sat pentru ca se tem sa nu fie atacati de haitele de caini.

acum 74 luni (2 Apr 2017)

Dupa atacul maidanezilor flamanzi si agresivi, ciobanii au gasit in stana situata la marginea satului o imagine de groaza: zeci de miei si oi sfasiate, unele dintre ele agonizand. Disperati, oamenii isi pazesc stanile noapte de noapte, cu furcile si batele, insa se tem ca maidanezii vor intra si in gospodarii si le vor pune in pericol copiii. Am improvizat ca in evul mediu si stam de paza. Au sapat pe sub gard si mi-au luat miei si oi din ocol. Aici este toata munca si agoniseala familiei, iar acum mi-o distrug haitele de caini. Ca nu e competenta lor", se plange Irinel Apetrei, proprietarul uneia dintre stanile atacate de haitele de caini fara stapan.

Oamenii din Puscasi sustin ca in ultimele saptamani in apropierea satului s-au aciuat zeci de caini fara stapani in apropierea unei gropi de gunoi improvizate. Autoritatile locale banuiesc ca animalele au fost aduse din alte localitati cu masinile si abandonate la Puscasi, comuna situata in apropierea municipiului Vaslui. Cand venim cu oile de la adapat ne urmaresc. Sunt adusi de la oras cu masinile si lasati pe camp la noi. Dar pentru ca imi sunt omorate animalele, de pe urma carora ne castigam existenta, nimanui nu i se mai face dosar penal", completeaza Apetrei.

Localnicii din Puscasi sustin ca seara nu mai indraznesc sa mai iasa singuri pe drumurile din sat pentru ca se tem sa nu fie atacati de haitele de caini.

"Daca s-a intunecat, nu poti iesi din curte ca te ataca, parca sunt turbati. Te rup, te omoara, dar nu ai ce ii face, ca trebuie protejat.

Primarul comunei Puscasi sustine ca a cerut ajutorul reprezentantilor Ocolului Silvic Vaslui pentru a scapa de haitele de caini agresivi. De fonduri pentru construirea un adapost nici nu poate fi vorba. "Singura solutie ar fi sa se aloce bani sa facem un adapost pentru cainii la patru- cinci comune, una singura nu ar putea suporta costurile", a conchis primarul comunei P... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro