Revolta calugaritei de la mormantul lui Arsenie Boca: "Nu mai aruncati bani si nu va inchinati la radacina unui copac"

Revolta calugaritei de la mormantul lui Arsenie Boca:

Cei mai multi au astptat zeci de minute la coada pentru a cateva secunde de rugaciune in fata crucii de lemn de la mormant. Drumul spre Manastirea Prislop Lucrari intarziate Lucrarile de modernizare a celor sapte kilometri de drum judetean dintre Silvasul de Jos si Manastirea Prislop au demarat in primavara anului trecut si sunt departe de a fi incheiate.

acum 38 luni (20 Nov 2016)

Manastirea Prislop a devenit, duminica, unul dintre cele mai aglomerate locuri de pelerinaj din Romania. Cu o saptamana inainte de parastasul duhovnicului Arsenie Boca, la mormantul calugarului propus pentru a fi trecut de Biserica Ortodoxa Romana in randul sfintilor au venit sa se roage mii de oameni.

Cei mai multi au astptat zeci de minute la coada pentru a cateva secunde de rugaciune in fata crucii de lemn de la mormant. Multi au lasat la radacina unui stejar din vecinatatea mormantului sume de bani, in semn de recunostinta. Sunt biserici unde va puteti ruga si este crucea sfintita de episcop, de la mormantului unui om intre oameni", le-a spus calugarita catorva pelerini.

Unde arunca bani pelerinii

Banii au fost ridicati de la radacina copacului. Mai multe panouri si indicatoare au fost montate in ultimii ani de maicute in curtea manastirii, in care pelerinii sunt sfatuiti sa nu mai arunce bani in lacul manastirii, la mormant, in paraul care strabate manastirea, sa nu aseze bani in crapaturile bisericii sau in cele ale zidurilor pesterii Sfantului Ioan de la Prislop. Manastirea Prislop, noiembrie 2016

Duminica, peste 5.000 de oameni au venit la manastirea Prislop, iar peste o saptamana, la parastasul duhovnicului Arsenie Boca, numarul lor ar putea creste exponential. Multi dintre localnici sperau ca drumul judetean spre manastire sa fie reparat macar partial pana la sarbatoare in care este comemorat Arsenie Boca, insa acest lucru nu a fost posibil si este greu de crezut ca miile de vizitatori vor putea circula in conditii rezonabile in ziua marelui pelerinaj. Drumul spre Manastirea Prislop

Lucrari intarziate

Lucrarile de modernizare a celor sapte kilometri de drum judetean dintre Silvasul de Jos si Manastirea Prislop au demarat in primavara anului trecut si sunt departe de a fi incheiate.

Niciun kilometr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro