REVIEW Moto Z - Un telefon excentric

REVIEW Moto Z - Un telefon excentric

L-am folosit ceva vreme ca sa vad daca merita, daca e cu adevarat interesanta modularitatea si ce mai e de asteptat de la noul model. Am primit telefonul cu Android 7 si o interfata pastrata asa cum a creat-o Google (cu mici ajustari facute de Lenovo, dar le poti considera minimale fata de ce face pe alte telefoane vandute sub brandul sau). E rapid, cam tot atat de rapid pe cat e de subtire, dar am ajuns sa ma astept la asta de la un flagship. Ecranul e bun, senzorul de amprenta e undeva intr-un top 3 ca rapiditate si, surprinzator pentru mine, e un smartphone care se incalzeste daca stai pe Facebook sau Instagram, semn ca reducerea grosimii vine si cu dezavantaje. In situatia asta nu e vorba doar de diferentiere sau eleganta, e un telefon excentric care promite un design nou, promite modularitate, dar conceptul acesta tine de disponibilitatea oamenilor de a cheltui bani suplimentar pe accesorii.

acum 42 luni (21 Apr 2017)

Moto Z si Z Force au fost primele telefoane pe care Lenovo le-a lansat sub renumele "Motorola" si a incercat o abordare diferita. Din fericire, Moto Z nu e atat de modular. L-am folosit ceva vreme ca sa vad daca merita, daca e cu adevarat interesanta modularitatea si ce mai e de asteptat de la noul model.

Dotari tehnice bune, dar niciun avantaj crucial

Moto Z e subtire, chiar cel mai subtire smartphone pe care l-am testat (5,19 mm), iar prima grija a fost si intemeiata: bateria e pe masura, de doar 2.600 mAh, iar autonomia nu-i laudabila. Te tine 10 ore cu ingaduinta, dar are si avantajul ca se incarca rapid prin tehnologia Turbocharger. Astfel, cu 20 de minute de incarcare te descurci jumatate de zi. La o folosire intensa, pornind cu bateria de la 100%, nu depaseste sase-sapte ore.

Altfel, Moto Z e un smartphone 4G cu procesor Snapdragon 820, 4GB de RAM si 32GB spatiu de stocare. Am primit telefonul cu Android 7 si o interfata pastrata asa cum a creat-o Google (cu mici ajustari facute de Lenovo, dar le poti considera minimale fata de ce face pe alte telefoane vandute sub brandul sau). Camera foto principala are 13 megapixeli, filmeaza 4K, iar cea de-a doua, de selfie, e de 5MP. Are si un ecran QHD de 5,5 inci.

Tot la design, pe fata, in partea de jos, are un singur buton fizic cu functia de deblocare si blocare prin amprenta. Butonul Power de pe latura dreapta se poate confunda cu butoanele de volum, de deasupra lui. Se incarca prin USB-C si n-are jack de casti. Lenovo a facut pasul acesta inainte de Apple si s-ar putea ca in 2017 sa se razgandeasca. Nu-i nici bine, nici rau, dar daca ai o colectie generoasa de casti, s-ar putea sa te enerveze adaptorul.

Din pacate, ca mai toate telefoanele Motorola dupa Moto X, nu iese cu nimic in evidenta (mai putin modulele despre care o sa scriu mai jos). E rapid, cam tot atat de rapid pe cat e de subtire, dar am ajuns sa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro