REVIEW Huawei P9 - Telefonul pentru care lumea este in alb si negru

REVIEW Huawei P9 - Telefonul pentru care lumea este in alb si negru

Huawei P9 este unul dintre acele telefoane care vor prinde toate topurile anului, de la camera foto la design, constructie si spre statutul utilizatorului. Dotari tehnice si software: ecran de 5,2 inci full HD, suport dualSIM, Android Marshmallow cu interfata EMUI 4.1, procesor HiSilicon Kirin 955 cu opt nuclee impartite in doua cipuri a cate patru, memorie RAM de 3GB cu spatiu de stocare de 32GB (exista versiune de 4GB cu 64GB), suport card microSD pana la 128GB, port USB-C, baterie de 3.000 mAh si camera pentru selfie de 8 megapixeli. Ambele au senzor de 12 megapixeli cu o diafragma f/2.2 si o distanta focala de 27mm, dar cea monocrom capteaza mai multa lumina - ajutandu-te noaptea sau cand vrei o viteza de declansare mai mare - si reproduce mai bine detaliile. Dar aceste minusuri sunt compensate de posibilitatea de a "desena" cu lumina in aer (daca ai si un trepied) si de modul HDR - rapid si mai bun decat cel de pe iPhone, desi Galaxy S7 inca il ofera pe cel mai bun.

acum 37 luni (24 May 2016)

Huawei P9 este unul dintre acele telefoane care vor prinde toate topurile anului, de la camera foto la design, constructie si spre statutul utilizatorului. Incepe astfel o perioada in care Huawei nu mai mizeaza doar pe volum si pret, ci si pe ceea ce reprezinta telefonul pentru tine, utilizator.

Huawei P9 ar putea fi considerat un telefon nou de la companie, dar cateva dintre caracteristicile sale erau evidente inca de cand chinezii au lansat Mate S. Nu e lipsit de cateva probleme enervante, dar la pretul pe care il are il pot cataloga drept o alternativa foarte buna pentru Galaxy S7, HTC 10 si iPhone 6s.

Cele mai multe probleme incep insa, si anul acesta ca pana acum, de la sistemul de operare. Huawei P9 ruleaza un Android modificat, cu interfata EmotionUI pe care fie o placi, fie o urasti, dar nu prea exista cale de mijloc. Aceeasi este povestea la oricare interfata de Android, dar Huawei exagereaza prin incercarea de a imita iOS. Android, pur si simplu, nu poate fi un alt sistem de operare indiferent cat de mult lucrezi la tema. Cel mai enervant aspect e ca pictogramele raman, uneori, cele create de Huawei (ex.: Instagram).

Dotari tehnice si software: ecran de 5,2 inci full HD, suport dualSIM, Android Marshmallow cu interfata EMUI 4.1, procesor HiSilicon Kirin 955 cu opt nuclee impartite in doua cipuri a cate patru, memorie RAM de 3GB cu spatiu de stocare de 32GB (exista versiune de 4GB cu 64GB), suport card microSD pana la 128GB, port USB-C, baterie de 3.000 mAh si camera pentru selfie de 8 megapixeli.

Nota: 9,1 Ce vei aprecia la Huawei P9

In ultimii doi-trei ani, companiile din China au dat plasticul pe metal, dar, deocamdata, Huawei a facut-o cel mai bine. Si are un senzor de scanare a amprentei ultrarapid (as spune cel mai rapid, dar un test profesional m-ar putea contrazice - este insa mai rapid decat cele de pe iPhone, Samsung sau HTC si ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro