Reusita pentru Romania: Un muzician roman, medaliat cu aur la Moscova

Romanul Andrei Ioniţă, in varstă de 21 de ani, a caştigat premiul I şi o medalie de aur la secţiunea Violoncel a celei de-a XV-a ediţii a Concursului Internaţional "Ceaikovski" din Rusia, relatează Mediafax.

acum 105 luni (3 Jul 2015)

Romanul Andrei Ioniţă, in varstă de 21 de ani, a caştigat premiul I şi o medalie de aur la secţiunea Violoncel a celei de-a XV-a ediţii a Concursului Internaţional "Ceaikovski" din Rusia, relatează Mediafax. Premiul I, care implică şi o medalie de aur, a fost caştigat de romanul Andrei Ioniţă, locul al II-lea - cu o medalie din argint - i-a revenit lui Alexander Ramm, iar pe poziţia a treia - medalie de bronz - s-a poziţionat Alexandre Bouzlov.

Citește și: Veste bună de la Balcaniada de Geografie. Elevii romani, MEDALIAȚI cu aur și argint

Următoarele trei locuri au fost ocupate de Pablo Ferrández (locul al IV-lea), Seung Min Kang (locul al V-lea) şi Jonathan Roozeman (locul al VI-lea), se arată pe site-ul competiţiei.

Cea de-a XV-a ediţie a Concursului Internaţional "Ceaikovski", secţiunea Violoncel, s-a desfăşurat in perioada 17 - 30 iunie, la Saint Petersburg Philharmonic.

Andrei Ioniţă este absolvent al Şcolii de Muzică şi Arte Plastice Nr.1 "Iosif Sava" din Bucureşti, secţia Violoncel, şi al Colegiului Naţional "Sfantul Sava". Acesta a inceput să studieze pianul la varsta de 5 ani, iar violoncelul, la 9 ani. In prezent, este student la Universitatea de Arte din Berlin (UdK).

Concursul Internaţional "Ceaikovski", a cărui prima ediţie a avut loc in urmă cu mai bine de 50 de ani, nu este doar un eveniment marcant al culturii muzicale din Rusia, ci şi una dintre manifestările majore pe scena muzicală internaţională. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro