Retrospectiva politica. Cozmin Gusa: "Dragnea - premiant; Ponta - repetent. Justitia a facut greselile ei, iar implicarea serviciilor in societate a fost excesiva"

Retrospectiva politica. Cozmin Gusa:

Gusa crede ca presedintele Klaus Iohannis si-a consolidat credibilitatea si autoritatea odata cu decizia de a instala un guvern tehnocrat, insa spre finalul anului increderea publica i-a fost zdruncinata: "Presedintele a fost inselat clar de PNL, structura pe care a mizat, cat si de Ciolos, lucru care a devenit clar pe parcursul campaniei. Nu vorbesc deloc aici de Soros, a fost o scenarista penibila, dar vorbesc de oamenii care chiar cred, care ies in strada cand au ceva de aparat si nu e pe agenda partidelor.

acum 69 luni (31 Dec 2016)

Intr-o interventie la postul Realitatea TV, Cozmin Gusa a declarat ca este evident faptul ca lupta anticoruptie a pierdut atat la alegerile locale, cat si la cele parlamentare.

"Cei care au castigat majoritatile in covarsitoare masura sunt cei care au avut un mesaj anti-DNA, oameni care au fost preocupati sa castige treptele de putere, pentru a se proteja de posibilele probleme in justitie, element pe care romanii nu l-au penalizat.

Gusa crede ca presedintele Klaus Iohannis si-a consolidat credibilitatea si autoritatea odata cu decizia de a instala un guvern tehnocrat, insa spre finalul anului increderea publica i-a fost zdruncinata: "Presedintele a fost inselat clar de PNL, structura pe care a mizat, cat si de Ciolos, lucru care a devenit clar pe parcursul campaniei. Practic, entitatea politica - PNL, si cea guvernamentala - reprezentata de Ciolos, l-au pus pe pozitia de singur impotriva tuturor."

Cat despre guvernarea Romaniei, consultantul o descrie ca fiind "timorata si nesincera": "Asa cum Victor Ponta a ucis spiritul new generation in politica romaneasca, la fel si Ciolos si ai sai au ucis speranta romanilor ca o guvernare tehnocrata ne-ar rezolva problemele."

In ceea ce priveste Parlamentul, consultantul politic apreciaza ca acesta s-a intarit pe final de 2016, insa in rest, practic, "a somat", singurul episod relevant fiind cel al demiterii lui Valeriu Zgonea.

In ceea ce priveste partidele, Cozmin Gusa a declarat: "PNL a fost in zona de leadership si mercantil, si necinstit. Au fost carcotasul de serviciu, in stilul Vadim de pe vremuri, urmeaza epigonul lui Vadim, Basescu."

Gusa a identificat si "un premiant", in persoana liderului PSD Liviu Dragnea, si "un repetent" - Victor Ponta, care "a cazut si s-a comportat penibil, ceea ce a marcat fidelizarea partidului in jurul lui Dragnea."

Consultantul ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro