RETROSPECTIVA Ebola, virusul ucigas din 2014. Patru suspiciuni, in Romania

RETROSPECTIVA Ebola, virusul ucigas din 2014. Patru suspiciuni, in Romania

Cel mai recent caz care a pus autoritatile pe jar a fost cel al unui barbat de 60 de ani, recent intors din Nigeria, tara care pe 19 octombrie a fost scoasa din zona endemica, dat fiind faptul ca timp de 42 de zile nu a inregistrat niciun caz nou de imbolnavire. In urma testelor minutioase facute de medicii de la Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals" din Capitala, Ministerul Sanatatii a informat ca barbatul din Constanta nu suferea de febra hemoragica, boala care a facut deja 5.000 de decese la nivel mondial, ci de malarie, o patologie care are simptome comune cu Ebola.

acum 69 luni (26 Dec 2014)

Potrivit OMS, epidemia de febra hemoragica din Africa de Vest este cea mai grava de la identificarea virusului, in anul 1976.

Peste 7.500 de morti la nivel mondial

In total, peste 7.500 de persoane au murit la nivel mondial din cauza epidemiei Ebola, dintr-un total de 19.340 de cazuri confirmate, indica ultimul bilant OMS.

Expertii internationali atrag insa atentia ca bilantul victimelor ar putea fi si mai sumbru, in conditiile in care mii de oameni din vestul Africii au fost inmormantati fara a fi declarati autoritatilor.

E nevoie de asistenta medicala specializata

Desi sunt departe de gasi un tratament impotriva Ebola, expertii sustin ca medicii si asistentii medicali sunt factorul decisiv in combaterea acestei epidemii. De altfel, organismele internationale au semnalat deja nevoia de a trimite epidemiologi dar si echipe mobile care sa lupte impotriva virusului, in timp ce presedintele Bancii Mondiale a facut un apel la Asia pentru a-si trimite expertii in cele trei tari din Africa de Vest, potrivit sursei citate.

In ceea ce priveste tratamentul, oamenii de stiinta nu au reusit sa produca, cel putin pana in prezent, un vaccin care sa fie autorizat, cu atat mai mult cu cat OMS anunta ca un ser la care se lucreaza in prezent un laborator elvetian si unul canadian ar putea fi administrate in ianuarie personalului medical din tarile afectate.

Patru suspiciuni de Ebola in Romania

Pana in prezent, in Romania au existat patru suspiciuni de Ebola, toate infirmate. Cel mai recent caz care a pus autoritatile pe jar a fost cel al unui barbat de 60 de ani, recent intors din Nigeria, tara care pe 19 octombrie a fost scoasa din zona endemica, dat fiind faptul ca timp de 42 de zile nu a inregistrat niciun caz nou de imbolnavire.

In urma testelor minutioase facute de medicii de la Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals" din Capitala, Ministerul Sanatatii a informat ca barbatul din Constanta nu ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro