RETROSPECTIVA | Anul 2014, reflectat pe prima pagina a ziarului "Adevarul"

RETROSPECTIVA | Anul 2014, reflectat pe prima pagina a ziarului

Desi a fost serios de la inceput pana la sfarsit, interviul a avut o insemnata nota de umor involuntar. La inceputul primaverii a fost pericol de razboi la granita de est a Romaniei. Reporterii "Adevarul" au mers de mai multe ori pe parcursul acestui an in zonele de conflict din Ucraina si au trimis corespondente atat din tabara ucrainenilor cat si din "cuiburile" separatistilor. Bacalaureatul a fost o tema dureroasa pentru zeci de mii de adolescenti, dar si pentru romani, in general. Printre victime se afla si Andrei Anghel, un tanar de 24 de ani, nascut la Cluj-Napoca. Dan Voiculescu este condamnat la 10 ani de inchisoare pentru coruptie, spalare de bani si trafic de influenta.

acum 95 luni (26 Dec 2014)

7 IANUARIE. 2014 a inceput cu o noua condamnare pentru fostul premier Adrian Nastase: 4 ani de inchisoare in dosarul "Zambaccian". Nastase a scris carti, s-a purtat frumos si a parasit penitenciarul o jumatate de an mai tarziu. "Adevarul" a scris despre implicatiile proiectului de tara al lui Traian Basescu pentru ultimul an al mandatului sau: unirea Romaniei cu Republica Moldova. Reporterii "Adevarul" au realizat si un film documentar pe aceasta tema. Slaba organizare a autoritatilor a facut ca o studenta la medicina si pilotul avionului sa moara inghetati, dupa prabusire. "Adevarul" a prezentat etapele revolutiei romanilor de la Cernauti, in plina iarna a protestelor din Ucraina. Disparitia unei tinere din Bucuresti si descoperirea ei intr-o manastire din nordul Moldovei au creat o dezbatere cu privire la granitele "triunghiului" copii-parinti-duhovnici. Cu mai putin de un an pana la alegerile prezidentiale, Uniunea Social Liberala dadea semne de slabiciune. USL s-a rupt, pana la urma, la finalul lunii februarie. Conservatoarea Maria Grapini s-a remarcat prin desele greseli de gramatica din postarile de pe Facebook. Inainte de a deveni europarlamentar a acordat un interviu reporterilor "Adevarul". Desi a fost serios de la inceput pana la sfarsit, interviul a avut o insemnata nota de umor involuntar. La inceputul primaverii a fost pericol de razboi la granita de est a Romaniei. Opt dintre cei mai importanti oameni din fotbalul romanesc au ajuns la inchisoare dupa finalizarea "Dosarului Transferurilor". Printre ei se afla si Gica Popescu, cel care ar fi trebuit sa preia sefia Federatiei Romane de Fotbal. O campanie "Adevarul" a urmarit deznodamantul "potopului de romani in Marea Britanie". A fost momentul unui nou film documentar marca "Adevarul"

24 APRILIE. Pe fondul situatiei tensionate din estul Ucrainei, presedintele Traian Basescu vorbea la "Adevarul Live" despre masurile de precautie pe care trebuie sa le ia Romania. Report... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro