Retorica anti-imigranti din Uniunea Europeana i-ar putea trimite pe romani inapoi la coada la ambasade

Retorica anti-imigranti din Uniunea Europeana i-ar putea trimite pe romani inapoi la coada la ambasade

> De aici incolo, ar trebui sa facem insa efortul de a vedea aceasta stire din toate unghiurile ei. Guvernul si Presedintia au acceptat cu jumatate de gura si jumatate de masura cotele de refugiati. Numai deunazi Traian Basescu spunea: "Ce am vazut la K?ln s-a petrecut si in alte orase unde sunt refugiati islamisti din statele musulmane (...) am convingerea ca diferentele culturale vor face extrem de grea convietuirea unui numar atat de mare de islamisti cu populatia crestina de pe continentul european".

acum 98 luni (6 Jan 2016)

>

De aici incolo, ar trebui sa facem insa efortul de a vedea aceasta stire din toate unghiurile ei. Mai ales ca retorica din jurul acestei intamplari ingrozitoare este de natura sa schimbe Europa asa cum o stim. Este de natura sa ridice noi garduri, sa repuna in functiune granite si apoi sa curete Europa de alogeni. Si atunci va trebui sa vedem ce urmeaza sa ni se intample noua.

Asadar ce spun faptele despre noaptea de 31 decembrie?

Intr-adevar, in fata garii din K?ln s-au adunat 1.000 de barbati. Sunt depuse 90 de plangeri la Politie.

Potrivit Politiei, barbatii adunati in fata garii sunt barbati din zona Africii de Nord, nu din Orientul Apropiat. Tot Politia spune ca e vorba de grupuri organizate, aflate in atentia sa de cateva luni. Sunt suspectate 40 de persoane, cu legaturi intre ele. Iar pana la aceasta ora nu exista dovezi care sa arate ca faptele au fost savarsite de persoane cu cereri de azil.

De altfel, K?lnul are o problema de infractionalitate uriasa. Nu mai putin de 12.000 de infractiuni in fiecare an, un numar aproape dublu fata de anul 2007. (partidul de guvernamant) ii spun doamnei Merkel ca trebuie sa mearga mai departe in chestiunea imigrantilor. Intai ar fi vorba de regandire a sistemului social, dar sunt din ce in ce mai dese vocile care vorbesc de nevoia granitelor, controalelor si gardurilor.

De fapt, centrul problemei s-a schimbat.

In schimb, dupa zeci de ani de libera trecere, Danemarca si Suedia au ajuns sa-si controleze cetatenii care le trec granitele, multi dintre ei lucratori in statul vecin. Iar ea va duce la cateva lucruri simple: granite, garduri, controale, incetinirea fluxurilor de imigranti. Agresata de o astfel de retorica, Europa va incerca sa se apere la modul cel mai simplu: comportandu-se ca o cetate sub asediu. O sa avem la putere grupari radicale, sau acestea o sa-si impuna agenda. Sa nu va mire daca Schengen nu va mai exista, sa nu va mire suplimen... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro