Retete speciale pentru masa de Revelion recomandate de cei mai cunoscuti bucatari-sefi din Romania

Retete speciale pentru masa de Revelion recomandate de cei mai cunoscuti bucatari-sefi din Romania

Salata de boeuf, reteta recomandata de chef Adrian Hadean Ingrediente: 600 grame pulpa de vita 1 telina mica 1 morcov 2 cepe mari 1 sfecla 500 grame de cartofi 350 grame de morcovi 50 grame unt 200 grame de mazare congelata O jumatate de ceapa rosie 2 galbenusuri 1 lingurita de mustar cu boabe intregi zeama de la 1/2 lamaie 2 file-uri de ansoa Modul de preparare: Carnea: Am feliat 600g pulpa de vita si am rumenit-o in ulei, in vasul oalei sub presiune.

acum 83 luni (30 Dec 2016)

Salata de boeuf, reteta recomandata de chef Adrian Hadean

Ingrediente:

600 grame pulpa de vita

1 telina mica

1 morcov

2 cepe mari

1 sfecla

500 grame de cartofi

350 grame de morcovi

50 grame unt

200 grame de mazare congelata

O jumatate de ceapa rosie

2 galbenusuri

1 lingurita de mustar cu boabe intregi

zeama de la 1/2 lamaie

2 file-uri de ansoa

Modul de preparare:

Carnea:

Am feliat 600g pulpa de vita si am rumenit-o in ulei, in vasul oalei sub presiune. Am gatit timp de o ora dupa care am separat carnea de legume si de zeama ce va folosi ca baza pentru o supa.

Sfecla:

Am luat o sfecla zdravana si am copt-o la 160?C timp de o ora si jumatate, pana a intrat furculita prin ea.

Cartofii:

Am curatat 500g, i-am taiat in discuri de cam 1 cm, i-am pus in tava cu sfecla, i-am asezonat cu ulei, sare, piper si i-am copt timp de 40 de minute.

Morcovii:

Am taiat 350g de morcovi in cuburi ceva mai mici decat cele de sfecla si cartof.

Mazarea:

Am tras la tigaie 200g de mazare congelata timp de 5 minute si am asezonat-o.

Ceapa:

Am taiat in cubulete foarte mici o jumatate de ceapa rosie.

Sosul:

Am inceput cu 2 galbenusuri, o lingurita de mustar cu boabe intregi, zeama de la 1/2 lamaie si doua file-uri de ansoa tocate marunt.

Am inceput sa bat cu mixerul la viteza mica si am incorporat treptat 200ml de ulei. La maioneza aceasta am mai adaugat doua... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro