Retete pentru Postul Craciunului. Cele mai delicioase mancaruri pregatite rapid cu ingrediente ieftine si sanatoase
ceapa mare 2 morcovi medii 2 foi de dafin piper, cimbru, sare dupa gust o legatura patrunjel 3 linguri de ulei de masline daca aveti, daca nu, merge si de floarea soarelui 1 borcanel de 320 ml. Se lasa sa dea in clocot, se completeaza cu apa, daca mai e cazul, se adauga foi de dafin si mirodenii, putin patrunjel (se opreste si pentru final), se potriveste de sare si astea fiind gata, se da cratita la cuptor pentru 30 de minute, cu capac.
Toate zilele erau de ajunare, adica abtinere completa de la orice mancare si bautura pana in ceasul al noualea din zi, spre seara. Exceptate de la ajunare erau doar zilele de sambata si duminica. In prezent, gospodinele inventeaza fel de fel de retete pentru a trece cu bine peste perioada de post. cartofi 2 morcovi 2 pastarnaci mici 3 cepe medii 2 ardei grasi (rosu si verde) o legatura mare de leustean o legatura mica de patrunjel 4 linguri de ulei de masline 500 ml. bors de casa
Toate legumele se taie marunt apoi se pun la sotat putin, doar pana cand ceapa si ardeiul devin sticloase. Intr-o oala de ciorba se fierb doi litri de apa, dupa care se adauga legumele sotate. Se adauga si sfecla rasa pe razatoarea de mere, se acopera oala si se lasa sa fiarba in voie.
Dupa ce au fiert zarzavaturile cateva minute, turnati peste sfecla oprita (cruda) un polonic de supa din oala si lasati-o in asteptare pana catre final.
Intre timp, verificati gradul de fierbere al zarzavaturilor, potriviti de sare si cand este totul fiert se adauga borsul. Se lasa sa dea in cateva clocote si cu doua minute inainte de final se adauga in oala cu ciorba si zeama colorata din castronul in care s-a oprit sfecla. ceapa mare 2 morcovi medii
2 foi de dafin
piper, cimbru, sare dupa gust o legatura patrunjel
3 linguri de ulei de masline daca aveti, daca nu, merge si de floarea soarelui 1 borcanel de 320 ml. cu rosii in bulion, home-made am avut eu
Mod de preparare:
"Se toaca legumele, se pun la sotat intr-o cratita incapatoare ceapa si prazul, dupa doua minute se adauga ardeiul, apoi morcovul si pastarnacul. Se toarna apa cat sa cuprinda legumele ( asta depinde si de vasul in care gatiti) apoi se adauga cartofii, dovleceii si rosiile cu bulion cu tot.
Se lasa sa dea in clocot, se completeaza cu apa, daca mai e cazul, se adauga foi de dafin si mirodenii, putin patrunjel (se opreste s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro