Retete inedite de vin fiert. Cum se prepara cea mai ravnita licoare a sarbatorilor de iarna cu vanilie

Retete inedite de vin fiert. Cum se prepara cea mai ravnita licoare a sarbatorilor de iarna cu vanilie

Vin fiert cu lime si clementine Ingrediente: 2 clementine,1 lamaie,1 lime, 200g zahar, 6 cuisoare, 1 bat de scortisoara, 3 foi de dafin, 1 nucsoara,1 bat de vanilie taiat in doua pe lungime, 2 anason stelat 2 sticle de vin Mod de preparare: zaharul se topeste cu zeama de la clementine, iar apoi se adauga coaja rasa de lamaie si lime.

acum 107 luni (7 Dec 2015)

Cea mai gustata bautura in preajma sarbatorilor de iarna, vinul fiert, a capatat in timp numeroase retete de preparare. Asa se face ca, datorita ingredientelor folosite de cei care-l prepara, traditionalul vin fier s-a transformat astazi intr-o diversitate de gusturi si arome. "Vinul fiert se poate pregati in foarte multe feluri, depinde acum si de imaginiatia celor care vor sa-l prepare. E drept ca de la scortisoara, asa cum se facea pe vremuri, gusturile sau mai diversificat. Vin fiert cu lime si clementine Ingrediente: 2 clementine,1 lamaie,1 lime, 200g zahar, 6 cuisoare, 1 bat de scortisoara, 3 foi de dafin, 1 nucsoara,1 bat de vanilie taiat in doua pe lungime, 2 anason stelat 2 sticle de vin Mod de preparare: zaharul se topeste cu zeama de la clementine, iar apoi se adauga coaja rasa de lamaie si lime. Totul se fierbe la foc mic si se adauga cuisoarele, batul de scortisoara, foile de dafin si nucsoara. Se pune apoi batul de vanile si vinul. Se lasa la foc mare pana se ajunge la temperatura de fierbe, iar apoi se serveste in cai de lut. cardamomul este o mirodenie din familia ghimbirului, folosit in bucataria traditionala din India sau Pakistan) Ingrediente: cinci seminte de cardamon sfaramitate, 750 ml apa, 750 ml vin, doua linguri de zahar brun, o portocala si un bat de scortisoara. Mod de preparare: Apa impreuna cu celelalte ingrediente se pune intr-o cratita de inox. Se adauga coaja de portocala si se incalzeste timp de 10 minute. Se adauga apoi vinul si se tine pe foc pentru a se amesteca cu celelalte arome. Vin fiert cu fructe exotice Ingrediente: doua portocale, ananas, un fruct de kiwi, un frect de avocado, un fruct de rodie, 200 gr. de zahar, praf de scortisoara, doi litri de vin. Mod de preparare: se amesteca toate ingrediente si se lasa la foc timp de 10 minute, dupa care se adauga vinul. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro