"Retete" identice pe relatia Bucuresti - Moscova: Opozantii lui Putin, arestati pentru ca si-au luat copiii la proteste

SUA si UE cer eliberarea arestatilor Intr-un comunicat al Uniunii Europene erau condamnate "operatiunile politiei din Federatia Rusa, care a incercat sa disperseze manifestantii si a arestat sute de cetateni, printre care si pe liderul opozitiei, Aleksei Navalnii, impiedicand cetatenii sa isi exercite libertatile fundamentale, printre care libertatea de expresie, de asociere si de adunare pasnica, inscrise in Constitutia rusa".

acum 58 luni (28 Mar 2017)

Uniunea Europeana a cerut autoritatilor de la Kremlin "sa ii elibereze fara intarziere pe manifestantii pasnic" care au fost arestati cu sutele duminica in timpul unor proteste impotriva coruptiei.

Kremlinul a raspuns ca manifestatia nu a fost autorizata si, mai mult, demonstrantii au venit in piata cu copiii, supunandu-i riscului de a fi afectati de posibile violente.

"Nu putem fi de acord cu organizatorii marsului de duminica, care au permis sa fie luati copiii la actiune, punandu-le viata in pericol", a declarat purtatorul de cuvant de la Kremlin, Dmitri Peskov.

SUA si UE cer eliberarea arestatilor

Intr-un comunicat al Uniunii Europene erau condamnate "operatiunile politiei din Federatia Rusa, care a incercat sa disperseze manifestantii si a arestat sute de cetateni, printre care si pe liderul opozitiei, Aleksei Navalnii, impiedicand cetatenii sa isi exercite libertatile fundamentale, printre care libertatea de expresie, de asociere si de adunare pasnica, inscrise in Constitutia rusa".

Ministrul de Externe, Serghei Lavrov, a respins aceste apeluri si a acuzat Occidentul ca foloseste un standard dublu in evaluarea demonstratiilor asa-zise anticoruptie. Purtatorul de cuvant de la Kremlin, Dmitri Peskov, a mai declarat ca exista informatii ca s-au promis bani pentru participantii minori care ar fi fost arestati sau ar fi avut de suferit de pe urma interventiei politiei. Nu a specificat cine ar fi promis banii, dar, probabil, este vorba tot de "suspectul de serviciu", George Soros, un vechi inamic al propagandei pro- Putin.

17 asociati ai lui Navalnii au fost arestati

Liderul Opozitiei, Aleksei Navalnii, 40 de ani, si sute de demonstranti au fost arestati duminica in timpul unor manifestatii anticoruptie de la Moscova si din alte orase din Rusia, in ceea ce s-a numit cea mai puternica mobilizare impotriva presedintelui Vladimir Putin, de la preluarea noului sau mandat, in 2012. Demonstratiile de d... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro