Retete de tochitura si mancare de gutui preparate de bucatarul care a gatit pentru Regelui Mihai si pentru presedinti

Retete de tochitura si mancare de gutui preparate de bucatarul care a gatit pentru Regelui Mihai si pentru presedinti

Ingrediente: -750 grame carne de porc -500 grame de ceapa -100 grame de untura -50 grame de usturoi -50 grame de bulion -25 grame de ardei iute pisat -100 ml de vin alb sec -50 grame de sare Mod preparare: Carnea se taie bucatele si se pune la prajit in untura fierbinte.

acum 92 luni (8 Feb 2017)

Bucatarul Ducu Paraschita ne recomanda tochitura olteneasca, care poate fi servita cu palinca si mamaliguta, dar si mancarea de gutui. Ingrediente: -750 grame carne de porc -500 grame de ceapa -100 grame de untura -50 grame de usturoi -50 grame de bulion -25 grame de ardei iute pisat -100 ml de vin alb sec -50 grame de sare Mod preparare: Carnea se taie bucatele si se pune la prajit in untura fierbinte. Se adauga apoi bulionul si se stinge cu apa. Se lasa la fiert si se potriveste punand sare dupa gust. Usturoiul se toaca marunt si se adauga fierturii impreuna cu piperul, ardeiul pisat si se mai fierbe timp de cateva minute, dupa se adauga vinul si se lasa la infuzat timp de 10 minute. Tochitura olteneasca se serveste cu mamaliguta si se asezoneaza cu palinca sau vin rose. Mancare de gutui este un preprat simplu si este pe placul oltenilor. Ingrediente: -4 gutui -4 linguri de zahar -1 lingura de faina si ulei Mod de preparare: Gutuile de spala si se taie in patru si se curata de cotoare, iar apoi de taie felii, care se prajesc in ulei incins si se scot apoi pe o farfurie. In uleiul incins de caramelizeaza zaharul, apoi se stinge cu o cana de apa si se lasa la fiert 5 minute. Dupa se adauga faina amestecata cu o cana de apa, iar in momentul in care compozitia da in clocot se pun feliile de gutui si se mai lasa la foc mic 10 minute. Mancarea de gutui se serveste calda. Cine este Ducu Paraschita Ducu Paraschita, in varsta de 42 de ani, din Craiova, este cunoscut ca bucatarul care a gatit pentru Regele Mihai, dar si pentru presedintii Romaniei. Povestea de succes a vestitului bucatar a inceput la varsta de 18 ani. Imi aduc aminte ca mi-a cerut fructe de mare si creveti. Mi-a cerut mazare cu sos de piper si muschi de vita. Practic, este ca o carte de vizita pentru mine", a mai povestit Paraschita. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro