Retete de post din Ardeal si Maramures

Retete de post din Ardeal si Maramures

Pentru aceasta reteta de post trebuie doi dovlecei, o legatura de ceapa verde, 100 g mazare, 1-2 frunze de varza, un ardei gras verde, un ardei gras rosu, un catel de usturoi, doi morcovi, doi cartofi, o legatura de patrunjel, bors, o legatura de leustean verde, doua linguri de ulei de masline, o cana de suc de rosii, un praf de piper, doua-trei fire de tarhon.

acum 106 luni (23 Mar 2016)

Pentru aceasta reteta de post trebuie doi dovlecei, o legatura de ceapa verde, 100 g mazare, 1-2 frunze de varza, un ardei gras verde, un ardei gras rosu, un catel de usturoi, doi morcovi, doi cartofi, o legatura de patrunjel, bors, o legatura de leustean verde, doua linguri de ulei de masline, o cana de suc de rosii, un praf de piper, doua-trei fire de tarhon. Toate zarzavaturile si legumele se curata si se taie cubulete si fideluta. Se pune putin ulei in oala de ciorba si se calesc usor morcovul ras, dovleceii si ceapa, dupa care se pun si celelalte zarzavaturi sa se inabuse bine. Se toarna o ceasca de apa calda si se fierbe inabusit. Se pune sare si piper si se completeaza cu apa pana la jumatatea oalei, se pune capacul si se lasa sa dea in cateva clocote. Separat se curata patrunjelul si leusteanul, se spala si se toaca marunt. Verdeata tocata se pune in ciorba impreuna cu sucul de rosii. Cu cateva minute inainte de a opri ciorba, se adauga borsul si se orneaza cu fire de patrunjel verde, leustean si tarhon. Fasolea se fierbe si se scurge de cateva ori apa in care a fiert. Separat, se curata si se caleste in ulei ceapa. Se adauga ardeiul tocat si morcovul si telina, date pe razatoarea mica. Se toarna apa, se potriveste cu sare si se lasa la fiert, la foc mic. Retete de post din Maramures Retete de post din Maramures. Cu o seara inainte de a prepara mancarea, fasolea se pune in apa rece. Dimineata se poate pune la fiert, iar separat se fierbe varza murata tocata. Se face un rantas cu ulei si se pune peste ele, alaturi de putin piper. Se poate frige o lingurita de boia in putin ulei si se pune deasupra. Se folosesc frunze de varza acra sau de varza proaspata, oparite cu o zi inainte. De asemenea, se pot folosi frunze de vita sau de gulii. Pentru umplutura se caleste ceapa in ulei si se adauga o lingurita de paste de tomate, orezul, pasat, ciupercile date prin masina de tocat cu ochiuri mari, morcovii si condimente. Pe fundul vasului de pune un strat gros de varza... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro