Retete de Paste din Bucovina. Cum este pregatita masa traditionala cu cighir, ciorba radauteana si pastrav

Retete de Paste din Bucovina. Cum este pregatita masa traditionala cu cighir, ciorba radauteana si pastrav

o 2-3 cepe o 2 oua o 2 legaturi de ceapa verde o verdeata proaspata (marar si patrunjel) o 1 felie de paine inmuiata in lapte si stoarsa bine o sare, piper si cimbru o 2 linguri de ulei (sau untura de porc) o prapurele mielului Organele se spala si se fierb 30 - 40 de minute, dupa care se scurge supa si se toaca marunt (pot fi date si prin masina de tocat ori prin blender, sau maruntite cu un cutit).

acum 52 luni (10 Apr 2015)

Pentru crestinii romani, ouale rosii sunt nelipsite de pe masa pascala, la fel cozonacul si pasca cu branza. Asa cum ouale rosii sunt incondeiate de bucovineni cu maiestria cunoscuta, tot atat de atent sunt preparate si restul bucatelor de pe masa pascala. Reteta de Paste din Bucovina: Cighir (drob de miel)

Drobul de miel - sau cighirul, cum i se mai spune in Bucovina - sta la loc de cinste pe masa pregatita in Sambata Mare.

o 2-3 cepe

o 2 oua

o 2 legaturi de ceapa verde

o verdeata proaspata (marar si patrunjel)

o 1 felie de paine inmuiata in lapte si stoarsa bine

o sare, piper si cimbru

o 2 linguri de ulei (sau untura de porc)

o prapurele mielului

Organele se spala si se fierb 30 - 40 de minute, dupa care se scurge supa si se toaca marunt (pot fi date si prin masina de tocat ori prin blender, sau maruntite cu un cutit). Ceapa se taie marunt, se caleste in ulei sau untura (poate fi pusa si ceapa cruda) si se amesteca impreuna cu organele tocate si cu painea. Prapurele de miel se spala si se intinde intr-o tava unsa cu ulei. Se unge cu ulei si se introduce la cuptor la foc potrivit, pana se rumeneste bine.

Reteta de Paste din Bucovina: ciorba radauteana, reteta manastirilor din regiune

Ingrediente:

o 2 bucati de piept de pui

o 2 morcovi

o 2 radacini de patrunjel sau 1 radacina de pastarnac

o 1 ardei gras

o 1 ceapa medie

o 3 linguri de otet

o 2 galbenusuri

o 500 gr. smantana

o 1 lingura de faina

o sare, verdeata tocata

o 5 catei de usturoi

Pieptul de pui se fierbe, dupa care se scoate din oala, se taie in fasii si se pune din nou in oala, impreuna cu legumele taiate marunt. Dupa ce au fiert legumele, ciorba se acreste cu otet, se adauga galbenusurile amestecate cu faina si smantana, dupa care se adauga cateii de usturoi facuti mujdei. Dupa 10 minute, s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro