Retete de muraturi ca la mama acasa. Cum prepara Sanda Olteanu salata de gogosari fara egal in Romania

Retete de muraturi ca la mama acasa. Cum prepara Sanda Olteanu salata de gogosari fara egal in Romania

In camara Sandei Olteanu gasesti de toate, de la castraveti in otet pana la zacusca, majoritatea preparate dupa retete proprii sau "la ochi", dupa cum ii place gospodinei sa spuna, pentru ca de foarte multe ori cantareste ingredientele de baza doar din priviri. Gogosari in otet Ingrediente: -5 kilograme de gogosari -500 grame de zahar -500 ml otet -100 ml ulei -800 de grame de pasta bullion Gogosarii se spala, se curata si se taie lamele.

acum 111 luni (25 Aug 2015)

In camara Sandei Olteanu gasesti de toate, de la castraveti in otet pana la zacusca, majoritatea preparate dupa retete proprii sau "la ochi", dupa cum ii place gospodinei sa spuna, pentru ca de foarte multe ori cantareste ingredientele de baza doar din priviri. Retetele sunt cat se poate de simple, iar secretul reusitei consta de foarte multe ori in calitatea legumelor. Salata de gogosari "Sanda" Fie vara, fie iarna, salata de gogosari nu lipseste niciodata de pe masa familiei Olteanu, iar calitatea muraturilor o depaseste cu mult pe cea a produselor de pe rafturile magazinelor, desi Sanda Olteanu nici macar nu fierbe ardeii. -150 de grame de sare grunjoasa; "Gogosarii spalati si curatati sunt taiati in patru - cinci bucati si pusi intr-un lighean, peste care se toarna apoi toate celelalte ingrediente si se amesteca. Ardeii sunt lasati apoi 24 de ore in recipient, iar din cand in cand se mai amesteca, astfel incat legumele sa absoarba condimentele. A doua zi, salata se pune intr-un borcan mai mare, iar deasupra se aseaza o crenguta de visin", explica Sandu Olteanu, gospodina din Creteni. Salata de varza in otet In categoria muraturilor care nu necesita prepararea termica intra si salata de varza preparata in gospodaria familia Olteanu. La opt kilograme de varza, Sanda Olteanu foloseste un litru de otet, opt lingurite de zahar si opt lingurite de sare. Ca si in cazul retetei de mai sus, varza tocata marunt se amesteca cu celelalte ingrediente si se lasa sa stea pana a doua zi, cand se aseaza in borcane. Deasupra, gospodina obisnuieste sa puna doua bucati de hrean si putina sfecla rosie, pentru culoare. Gogosari in otet Ingrediente: -5 kilograme de gogosari -500 grame de zahar -500 ml otet -100 ml ulei -800 de grame de pasta bullion Gogosarii se spala, se curata si se taie lamele. "Dupa primul clocot, in vas se introduc si gogosarii, dar numai cat sa se opareasca. Zacusca fara conservanti Ingrediente: -6 kilograme de ardei -3 kilograme de ceapa -6 kilograme de vinete ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro